Voiko yli 150-kiloinen liikkua?

Hei,
olen Viktoria.

Painan yli 150 kiloa, ja isompikin olen ollut. Vastaus yllä olevaan kysymykseen on: VOI! Ylipaino, suurikaan sellainen, ei ole syy olla liikkumatta. Toki suuri ylipaino rajoittaa lajivalikoimaa, mutta jokaiselle löytyy sentään jokin sopiva liikuntamuoto, kunhan vähän etsitään ja kokeillaan. Liikunta piristää mieltä ja sillä on monia hyviä terveysvaikutuksia, niin fyysisiä kuin psyykkisiä. Ja hei, jos ei muuta, niin ainakin lenkiltä on pidempi matka jääkaapille kuin kotisohvalta.

Kun aloitin tämän blogin, vannoin, että tästä ei ikinä tulisi laihdutusblogia. "Täällä ei mittailla kadonneita tai lisääntyneitä senttejä, eikä laskeskella kiloja", vannoin. Hupsista. Niinpä tästä vaan muodostui laihdutusblogi, tai siis tarkemmin sanoen terveellisempään elämään opettelusta kertova blogi, jonka yhtenä teemana on se, että minähän olen laihtunut. Sekin kävi melkein vahingossa.


Blogini kulmakivet:
 • Liikunta kuuluu kaikille, ei vain jo valmiiksi hyväkuntoisille ja/tai hoikille.
 • Liikunta ei ole laihdutuskeino, vaan osa elämää.
 • Minulla on oikeus liikkua ja saada siitä hyvää oloa, vaikka en sillä hetkellä laihduttaisi.
 • Voin syödä terveellisesti, vaikka en sillä hetkellä laihduttaisi.

Jos sinulla on kommentteja täi kysyttävää, voit jättää kommentin blogiin tai lähettää sähköpostia osoitteeseen viktoriaohviktoria@gmail.com.

(Päivitetty 2.4.2015)

6 kommenttia:

 1. Moikka Victoria! Miten mä oon missannu sun blogin?!? No,onneks löysin sen nyt :-) Ihana blogi siis ja ihanaa, että oot löytäny myös liikunnanilon ja NIIN allekirjoitan XL- naisena nuo kulmakivet!

  VastaaPoista
 2. Hei Viktoria,
  Luin tänään blogisi läpi ja todella asiaa kirjoitat.
  Tsemppiä hyvän olon etsintään, terkuin kanssasisar :)

  VastaaPoista
 3. Moikka! Löysin blogiisi PipSan blogista. Liityin lukijaksi myös. Hieno idea blogillasi, ehdottomasti! Itse menin vuosikausien ujostelun jälkeen jumpparyhmään viime syksynä. Tietenkin olin isoin, mutta en antanut sen häiritä. Eikä siellä kukaan ainakaan näkyvästi tuijottanut. Ehkä syy oli se, että suurin osa oli vanhempia ihmisiä. Liikunnasta tulee mahtava olo ja joku muoto aina sopii. Kiitos kannustavista sanoista ja tsemppiä sulle jatkoon! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Universalis, tervetuloa :)

   Mahtavaa että uskalsit jumpparyhmään. Minä kerään vieläkin rohkeutta mennä sellaiseen ns. oikean liikuntakeskuksen jumppaan, nyt olen käynyt "vain" paikallisella uimahallilla, missä väki on varmaan keskimääräistä liikkujaa vanhempaa ja/tai pulleampaa. Sinänsä ihana paikka, mutta nyt alan jo kaivata vaihtelua. Ehkä uskallan kohta... :)

   Poista