tiistai 27. syyskuuta 2016

Hus pois, plussamallistot!

Lindex luopuu kokonaan plussamallistostaan. Sen sijaan "normaalimallistoon" lisätään vaatteita kokoon 54 saakka. Muutosta perustellaan seuraavasti: "Me haluamme, että kaikenkokoiset naiset tuntevat olevansa tervetulleita ostamaan muotia kaikilta osastoiltamme myymälöissämme. Tämä uudistuksen myötä ovat mallistomme vielä aiempaa inspiroivampia ja käyvät yhä useammalle asiakkaalle."

Kuva: Lindex

Periaatteessa hyvä juttu, joka saa minut taputtamaan pieniä karvaisia käsiäni. Hyvältä kuulostaa! Ehkä tämä tarkoittaa muutakin kuin mustaa, valkoista ja yhtä sesonkiväriä minullekin! Ehkä tulisi vaikkapa enemmän erilaisia farkkumalleja? Enemmän erityylisiä vaatteita myös isossa koossa? Tuleehan?

Mutta olen silti epäileväinen. Voiko tuo tosiaan toimia? Vähän pelkään, että shoppailu menee hankalaksi, kun kuitenkaan kaikkia vaatteita ei ole koossa 54. Miten löytää ne oikeankokoiset vaatteet koko kaupasta? Ennen oli niin helppoa marssia plussanurkkaan, vilkaista nopeasti löytyykö mitään omaa silmää miellyttävää (aika usein ei löytynyt), ja joko napata sovitukseen tai lähteä pois. Kätevää. En ole ikinä kokenut niitä Generous-nurkkauksia mitenkään huonona juttuna. Minusta näkee päältä päin, että olen iso, ei kukaan luule että minä mahdun jonnekin kokoon 44, vaikka menisin pienempien kokojen rekeille hiplaamaan villatakkeja.

Ensimmäinen kokemus uudistuneesta Lindexistä ei ollut erityisen mukava. Epäileväisenä raahasin eilen pulskan ystäväni Forumin Lindexiin tutkimaan tarjontaa ja etsimään kokoa 54, sekä niitä harvoja kappaleita kokoa 56, joita Lindexin nettisivun mukaan pitäisi olla olemassa. Olin kuullut huhuja, että isoja kokoja sisältävät hyllyt ja rekit olisi merkitty erikseen. Bongasimmekin heti muutaman rekin ja hyllyn, jossa oli merkki jossa luki jotain tyyliin "Up to size 54". Pettymys oli kuitenkin suuri, kun rekkien suurin koko oli XL (eli 48/50). Pienessä printissä olikin kehotus tutkiskella eri vaatekappaleiden hintalappuja, joista selviäisi mitä kokoja kyseistä mallia olisi tarjolla. Hintalaput tukivat havaintojamme: rekissä tarjolla oli kokoja S-XL. Kirosimme, ja menimme tarkistamaan seuraavaa hyllyä, jossa oli koon 54 merkintä. Sama vika. Mitä ihmettä? Missä isot koot? Päädyimme tutkiskelemaan yksittäisiä hyvännäköisiä vaatteita, mutta emme onnistuneet saamaan käsiimme yhtäkään, jota olisi ollut tarjolla koossa 54. Osassa koot loppuivat jo 46:een.

Totesimme tässä vaiheessa, että emme jaksa kaivella läpi joka ainoaa vaatetta tarkistaaksemme löytyykö meille sopivaa kokoa mistään. Kaverin jälkikasvu alkoi ilmoitella nälästä, ja omani näytti myös hieman kärttyisältä. Lähdön aika.

Lähtiessämme onnistuimme lopulta bongaamaan yhden (1!) paitamallin, jota nähtävästi oli tarjolla kokoon 56 asti, tai ainakin sen vieressä oleva kyltti ilmoitti näin olevan. Emme menneet kaivelemaan vaatepinoja, koska kyseinen paita ei miellyttänyt kumpaakaan, ja kaverin jälkikasvu aloitteli huutokonserttia.

Totesimme pitävämme enemmän erillisestä plussaosastosta, ainakin tällaisessa elämänvaiheessa, kun meillä ei ole mahdollisuuksia viettää kaupassa paljon aikaa kaivellen eri vaihtoehtoja. Jos isot koot on ripoteltu sinne tänne, olisi henkilökuntaa syytä olla paikalla niin paljon, että he voivat palvella yksittäisiä asiakkaita kunnolla, siis tuoda eri vaihtoehtoja ja etsiä esiin sopivia malleja. Ei taida kuulua Lindexin konseptiin...

Nyt lähinnä pelkään, että tämä tulee tarkoittamaan sitä, että isompien kokojen myynti laskee, kun kukaan ei löydä niitä kaupasta. Sitten onkin sopiva hetki todeta, että pienennetään kokovalikoimaa, kun suurimmat koot myyvät niin huonosti. Ja sitten pääsemmekin taas shoppailemaan lainapeiteosastolle.

8 kommenttia:

 1. Itseasiassa shoppailu ei oo mennyt hankalaksi. Porissa ainakin on Lindexin liikkeessä rekit missä lukee UP TO 54, ni helpottaa vähän isompien kokojen etsimistä. Et aika helppoa omasta mielestä. En silti tiedä tekeekö kaikki liikkeet tuota merkintää, luulisi?

  Ja heeeei V! Se XL saattoi silti olla melko iso. Mä ainakin ostin topin sitä kokoa ja musta se periaatteessa vastasi 3XL. Et uskaltautukaa kokeilemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuten sanoin, niin niissä ei ollut! Etsittiin useammasta rekistä/hyllystä, missä oli se merkki. Esim. yhdessä rekissä oli vaan tätä neuletakkia, jota on XL-kokoon saakka, vaikka siinä oli "up to size 54" -merkki: http://www.lindex.com/fi/naiset/ylaeosat/neuletakit/7438529/Neuletakki/?styleId=86572262

   Ei mulle mene mikään 48/50, höpsö! Hyvä kun 54. Toiset meistä on isompia ja makkaraisempia.

   Poista
 2. Mä oon kokeillu tota linkkaamaasi neuletakkia, se on ISO koossa XL. Et oisit nyt vaan uskaltanut kokeilemaan. :) Mut oisko niitä isompia kokoja sitten mennyt jos ei löytynyt? Ku tosiaan tuolla Porin Isokarhun Lindexillä kyl oli tosi hyvin isoja kokoja saatavilla. Ihan 3XL saakka.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei kun se sitten istuu eri lailla kuin on tarkoitettu :) Ja niissä hintalapuissa tosiaan lukee missä koossa vaatetta on tarjolla.

   Poista
 3. Mua itseäni ei häirinnyt mennä pluspuolelle aikaisemmin shoppailemaan. Itse asiassa se oli hurjan paljon kätevämpää kuin nyt. Ongelmahan ei alunperinkään ollut Generous- malliston olemassaolo vaan se, että mä ainakin haluan niitä ihan samoja rättejä kuin siellä normipuolella olipa ne nyt vaikka Norsuperse- nurkkauksessa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä kyllä. Kun niitä vaan olisi siinä koossa 54, niin että minäkin saan. Jos olisin Lindexin varassa, saisin nyt kulkea alasti.

   Poista
 4. Toisaalta ja toisaalta. Itse kun olen vähän pienempää mutta selvästi plussakokoa niin on ihanaa, että vihdoin "normimalliston" vaatteet mahtuu minullekin,

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ymmärrän että tuo on varmasti kiva juttu kaikille "välikoon" käyttäjille, jos tulee enemmän vaatetta tarjolle.

   Poista