lauantai 24. tammikuuta 2015

Trampoliinilla pomppimista vedessä? Mitä ihmettä?


Kyllä, luit ihan oikein. Trampoliinijumppaa voi harrastaa myös vedessä! Tämä on todennäköisesti hyvä uutinen kaikille jotka pitävät hyppimisestä, mutta jotka eivät syystä tai toisesta ole uskaltautuneet pomppimaan maanpäällisellä trampoliinilla.

Pääsin tutustumaan tähän lajiin kun huomasin että yksi käyttämistäni uimahalleista tarjoaa vesijumppaa, joka tapahtuu kokonaan pienten trampoliinien päällä. Tällaisten:

Kuva: Eurotramp
On melko hauska näköistä, kun ihmisjoukko pomppii ylös alas musiikin tahtiin. Katselin monta kuukautta tätä hauskan näköistä toimintaa, mutta en uskaltanut mukaan. Useimpiin vesijumppiin olen uskaltautunut, kunhan ensin pääsin yli "en mä uskalla, en mä osaa, en mä kehtaa" -ajattelusta. Tämä olikin kimurantimpi tapaus.

Pitää myöntää, että taas kerran syyllistyin tyypilliseen sitten kun -ajatteluun: "Ei se trampoliini varmaan minua kestä. Menen trampoliinijumppaan sitten kun olen vähän kevyempi." tai "En minä kuitenkaan jaksa pysyä mukana. Menen trampoliinijumppaan sitten kun olen paremmassa kunnossa."

Ihan turhaan.

Mutta pitihän asia mielenrauhan takia ensin selvittää.

Vähän googletusta, ja selvisi että sekä Vesiliikuntainstituutti että uppotrampoliinien saksalainen valmistaja Eurotramp (hihihi!) kertovat sivuillaan, että trampoliineille ei ole painorajaa, koska vesi kannattelee. Ok, pitänee uskoa.

Kun lopulta uskaltauduin tunnille, alkoi melkein harmittaa, että en ollut kokeillut lajia aikaisemmin. Superhauskaa! Ihan mahtavaa! Jumppaliikkeet olivat hyvin pitkälle samoja kuin tavallisissa vesijumpissa, mutta ne tuntuivat jotenkin erilaisilta, kun alla oli trampoliini. Etukäteen olin hieman huolissani siitä, miten viime syksynä satuttamani polvi suhtautuisi hyppimiseen, se kun saattaa hieman ilmaista paheksuntaansa jos hypin liian kauan ja innokkaasti tavallisessa vesijumpassa. Polvi taisi tykätä oikein paljon, se ei nimittäin ollenkaan valittanut, ja tuntui seuraavanakin päivänä erityisen hyvältä. Reidet sen sijaan... niissä on ihana pieni lihassärky, sellainen mukava, josta tuntee että on tehnytkin jotain. Ihanaa! Ja mahtavaa vaihtelua tavalliseen liikuntavalikoimaan.

Tämä laji pääsi heti suosikkilistani kärkeen!

2 kommenttia:

  1. Kylläpäs kuulostaa hauskalta! Pitääkin vähän googletella, että josko tällaista olisi tarjolla Turun seudulla jossakin... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on ihan superhauskaa! Toivottavasti sitä olisi tarjolla sielläkin. Jos ei ole, niin ainahan voi laittaa palautetta ja kysellä olisiko sitä mahdollista saada vaikka kokeiltavaksi. Muistaakseni Vesiliikuntainstituutti vuokraa noita trampoliineja uimahalleille, ihan kokeiluakin varten.

      Poista