lauantai 2. huhtikuuta 2016

Uutta salia testaamassa: Jatkoon vai ei?

Pari viikkoa sitten kävin paikallisilla naisten messuilla, missä erilaiset yhdistykset ja yritykset esittelivät toimintaansa ja tuotteitaan. Koska olen jo aikaisemmin yrittänyt löytää itselleni uutta kuntosalia (vanha on väärällä suunnalla, nyt kun ei ole mitään asiaa työpaikalle), päädyin ottamaan kuukauden kokeilun eräälle paikalliselle salille hintaan 20 euroa. Siihen kuuluu kuntosalin käyttöoikeus sekä ryhmäliikunta.

Hallin ryhmäliikunta ei vaikuttanut ollenkaan houkuttelevalta. Ohjelmassa vilahteli ennestään täysin tuntemattomia lyhenteitä ja lajeja, kuten WOD ja RVP. Voisi tietysti olla kiinnostavaa, mutta oikeastaan etsin pelkkää salia, koska harrastan mielummin ryhmäliikuntaa uimahallissa. Mutta kaikkea voi toki kokeilla. Sali kuitenkin ensin.Lähdin siis eräänä päivänä matkaan. Sali sijaitsi hieman piilossa, liikuntakeskuksessa jossa on muun muassa palloiluhalli ja keilahalli. Olin hieman epäileväinen aluksi, koska paikka näytti jotenkin kovin miehiseltä, sellaiselta, missä käy kaapinkokoisia jääkiekkoilijoita ja muita aktiiviurheilijoita. Sali oli kuitenkin iloinen yllätys: todella siisti ja valoisa, laitteet laadukkaan tuntuisia ja hyvin huollettuja. Aerobisia laitteita oli melko vähän verrattuna vanhaan saliini, jossa esim. oli kahdeksan juoksumattoa ja kymmenkunta crosstraineria ja useita kuntopyöriä ja soutulaitteita. Täällä jokaisia laitteita oli korkeintaan kaksi. Tilaa oli onneksi paljon, olinhan liikkeellä keskipäivällä. Poljin ja juoksentelin puolisen tuntia, minkä jälkeen kävin vielä kokeilemassa eri laitteita. Hyvin toimivat.

Periaatteessa sali oli siis oikein kiva, mutta... Valitettavasti sieltä löytyi muutama iso mutta:

1. Laitteissa oli harhaanjohtavat ohjetarrat, jotka nähtävästi oli tarkoitettu samantyyppiselle, mutta kuitenkin vähän erilaisille laitteille. Esim. ohjeessa saatettiin käskeä vapauttamaan käsiosat polkimen avulla, mutta laitteessa ei ollut ollenkaan poljinta, vaikka se siis näytti täysin ehjältä ja toimintakuntoiselta. Tämä saa miettimään, onko salin hoito muutenkin yhtä leväperäistä.

2. Sijainti. Matka julkisilla kotoa salille kestää 35 - 55 minuuttia, riippuen bussi- ja junayhteyksistä. Kävely/pyöräilymatkaksi tuo on liian pitkä ja turvaton.

3. Lapsiparkki on tarjolla vain kahtena arki-iltana. Minun lapsiparkkitarpeeni on päiväsaikaan. Tosin tämä ei ole suurensuuri ongelma koska vauva on vielä liian pieni lapsiparkkiin jätettäväksi, joten joudun joka tapauksessa tekemään omat lapsenvahtisuunnitelmani.

4. Tämä oli suurin ongelma: pukuhuoneet ja vessa. Pukuhuone oli pieni ja lattia hiekkainen, vaikka ulkokengät oli tarkoitus jättää sen ulkopuolelle. Nähtävästi sitä ei valvota, eikä lattiaa siivota päivän mittaan. Vessaan mentiin suihkuhuoneen kautta, joten sukat pitää riisua, jos ei halua niiden kastuvan. Tai sitten voi mennä niillä ulkokengillä, ja viedä hiekkaa suihkuihin, kuten joku näytti tehneen. Pahinta oli vessa - se oli todella törkyinen. Pytyssä oli pinttyneitä pissavalumia ja kakanjämiä. Lavuaarit ja seinät näyttivät siltä, että niitä ei ole putsattu kunnolla vuosikausiin. Ongelma ei siis näyttänyt olevan tilapäinen, yksittäisen porsastelijan aikaansaama, vaan pidempiaikaisen laiminlyönnin tulos. Hyi sentään!

Itse salipuoli oli sen verran kiva, ja päiväkorttikin olisi kohtuuhintainen, mutta tuo pukuhuone ja vessa saavat kyllä harkitsemaan asiaa moneen kertaan. Minulla on vielä kolme viikkoa kokeilua jäljellä, joten pitää miettiä.

Jatkoon vai ei?

6 kommenttia:

 1. Mä käyn satunnaisesti täälläpäin sellaisella salilla, jossa on myöskin noi lämppärilaitteet surkeat (ainoastaan pyöriä) ja pukkarit sekä vessat aika onnettomat. Kävijätkin koostuu lähinnä ärjyvistä äijistä. Hinta on puolet halvempi kuin paremmissa, joten kestän. Suihkussa käyn aina kotona. Kesäksi sinne saa aina ton halvemman tarjouksen joka jatkuu pitkälle syksyyn. Autolla joutuu menemään, mutta lauantaisin tyttären tanssitunti saman paikan jumppasalissa joten tulee samalla treenattua. Sulla aika pitkä matka ja jos et autolla pääse kulkemaan niin ehkä ei jatkoon:-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, mulla ei ole autoa käytössä kuin iltaisin klo 19 jälkeen, joten joudun päivisin pärjäämään ihan julkisilla (melko surkeat) ja omin jaloin. Ja koska kuljen julkisilla, on vähän pakko käydä suihkussa on paikan päällä, muuten tulisi muille matkustajille vähän tukala reissu... :P

   Poista
 2. Anna palautetta siisteydestä ja katso korjaantuuko asia? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Annoin, mutta epäilen että mitään ei tule tapahtumaan, tuolla oli nimittäin sen verran vanhaa ja pinttynyttä likaa...

   Poista
 3. Mä sanoisin heti ei, sen verran tärkeää siisteys on mulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siltä kieltämättä tällä hetkellä vaikuttaa.

   Poista