tiistai 19. huhtikuuta 2016

Nopeaa lautaselle

Mitä kokata, kun jääkaapissa ei ole oikein mitään houkuttelevaa, aikaa saisi kulua korkeintaan 15 minuttia, mukana pitäisi olla jotain vihannesta tai kasvista, joka sopii sekä minulle että vauvalle, einekset pursuilevat jo korvista, ja kaiken lisäksi liha on alkanut tökkiä viime aikoina, joten sitä ei laiteta nyt ollenkaan?

Tämän ehtolistan seurauksena lautaselle on eksynyt mitä oudoimpia viritelmiä viime aikoina. Tässä eilinen, joka ei itse asiassa maistunut ollenkaan hassummalle: herkkusienikastiketta, couscousia, vihreitä papuja ja raejuustoa. Ei hassumpaa, vaikka vähän epämääräiseltä näyttääkin.


Mitä teillä syödään, kun einekset ovat pannassa, mutta pitäisi saada nopeasti lämmintä ruokaa lautaselle?

9 kommenttia:

  1. Mä valmistan aina sapuskaa pariksi päiväksi, joten on helppo ottaa jääkaapista kastike ja keittää perunat siihen kaveriksi. Ja sorrun kyllä eineksiin, esimerkiksi kalapuikkoihin tai nakkeihin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Perunat ja kastike tuo mieleen lapsuuden :) En muista koska olisin viimeksi syönyt.

      Poista
  2. Mun pikabravuuri on pinaatti-tomaattimunakas, tai jos aikaa on enemmän kuin vartti, teen peruna-kukkakaalicurrya. Itselläni on sama juttu meneillään, lihan syönti tökkii.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo munakas kuulostaa hyvältä! Onko reseptiä?

      Poista
  3. Itseasiassa mun mielestä tuo sun annos kuulostaa ja näyttää ihan houkuttelevalle :) Söisin.

    Meillä on perinteiset "pikaruoat" paistettu jauheliha & keitetty makarooni-sössö, siihen sit joku pussibearnaisekastike ja/tai höyrytettyjä pakastevihanneksia (jos ehtii ja viitsii).

    Toinen usein tehty setti on paistetut kanasuikaleet, keitetty riisi ja valmis setä Benin sweet&sour-kastike plus jotain pakastevihanneksia sinne joukkoon.

    Nämä kaks tulee kyllä jo korvistakin, niin usein niitä tulee väkerrettyä... yyyh. Ja nää molemmat onnistuu myös mieheltä, joa ei juuri (muka) osaa kokata, kun makaroonilaatikkoa. Mut yleensä nämä kelpaa muksullekin. Jos nyt sinä päivänä mikään ruoka kelpaa.

    Paistetut kananmunat kera kasvislisukkeen menee myös aika usein (meille vanhemmille, ei jostain syystä oikein uppoa muksulle...) Yleensä kasviksen virkaa toimittaa sipuli ja maissi ja/tai suikaloitu paprika paistinpannulla "lämmitettynä" ja vähän sweetchili kastiketta päälle paiston loppuvaiheessa (plus suola ja pippuri).

    Pitäis kyllä jostain keksiä lisää näitä nopea valmistaa/myös mies osaa tehdä/jokainen taloudessa syö-ruokia.

    Itse tykkään myös purkkihernekeitosta :D Loppuperhe ei niinkään...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Purkkihernekeitto on tosi hyvää! Tosin ei mitään kevyttä herkkua, harmi. Noita paistettuja kanasuikaleita täälläkin on mennyt paljon viime aikoina. Meillä mies syö arkisin töissä, niin tarvitsee tällä hetkellä ruokkia vain itseni arkisin. Kohta aletaan lapsen kanssa maistelemaan soseita, mutta vielä on pitkä aika siihen, että hän syö tavallista ruokaa.

      Poista
    2. Sormiruokailu vaan lapselle alusta saakka, niin menee jo aika lähelle "tavallista" ruokaa heti alussakin ;)

      Poista
  4. Meillä on tehty usein iso satsi ruokaa kerrallaan; esim. erilaisia keittoja (tomaattipohjaisia pääasiassa, sekä esim. pinaattikeittoa), joita sitten pakastettu ns. annosrasioissa. Olen myös paistanut esim. broilerin suikaleita ja pakastanut niitä, niitä on hyvä ottaa sitten esim. kanasalaattiin mukaan ilman paisteluita.

    VastaaPoista