maanantai 11. tammikuuta 2016

Uimahallikielto - mitäs nyt?

Nyt se sitten tapahtui. Nimittäin uimahallikielto. Voimassa loppuraskauden ajan, ja ainakin kunnes jälkivuoto loppuu. Käytännössä tämä tarkoittaa, että pääsen seuraavan kerran uiskentelemaan aikaisintaan maaliskuun puolivälissä... Jos hyvin käy. Nyt harmittaa ja kunnolla!

Nyt kaipaankin vinkkejä hartioiden ja niskan hoitoon! Minulla on todella helposti pahasti jumahtavat hartiat ja niska. Ennen ahkeran uinnin aloittamista kärsin viikoittain pahasta päänsärystä, joka pahimmillaan sai oksentamaan. Kuntosali ei auttanut, vaikka minulla oli ammattilaisen tekemä ohjelma. Venyttelystä oli vain pieni apu. Uimahalli pelasti. Nyt kaipaan siis hyviä vinkkejä, miten pitää hartiat ja niska kunnossa seuraavan parin kuukauden aikana, kun normaalien ongelmien lisäksi tulevat imetys, joka saattaa kuulemani mukaan aiheuttaa hartiajumeja kaikille, sekä oletettavasti entistä hurjempiin mittoihin kasvava rintavarustus (tällä hetkellä kokoa 95K, enkä uskalla edes ajatella millaisiksi nämä paisuvat kun maito nousee). Mikä olisi paras jumppa/venyttelyliike? Mikä muu voisi auttaa? Helppiä!

5 kommenttia:

 1. Moikka! Mulla on ihan sairaalloinen taipumus niskahartiaseudun jumittamiseen. Pahimmillaan kun tilanne on ollut, mikään ei ole auttanut mitä itse voi tehdä, mutta silloin sain avun akupunktiosta. Se oli ihan hurjaa, kuinka sen ihan tunsi, kun kireys lihaksista alkoi lähteä kun neulat olivat hetken olleet paikoillaan. Mulla ei ole tietoa, saako raskauden aikana akupunktiota kuinka käyttää (kuvittelisin että saa), mutta viimeistään synnytyksen jälkeen suosittelisin tätä. Mulla auttoi jo yksi kerta ihan selkeästi, viikon pysyi tilanne hyvänä, sitten alkoi taas kiristyä. Kolme kertaa kävin, helpotti puoleksi vuodeksi, nyt olisi taas tarvetta.
  Tsemppiä ja voimia loppuraskauteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, olen ollut aina vähän epäileväinen kaikkien vaihtoehtohoitojen suhteen, mutta ehkäpä uskallan kokeilla jossain vaiheessa.

   Poista
 2. Mä jouduin pari kuukautta vauvan syntymän jälkeen käymään useamman kerran hieronnassa, just imetyksen ja vauvan kanniskelun jumittamien hartioiden johdosta. Sepäs olikin hauskaa hommaa maata niiden laajojen maitorauhasten päällä mahallaan :/ Mutta mulla hieronta siis auttoi vähän.

  Nykyisellään mulla auttaa parhaiten osteopaatilla käynti. Niksauttelee tehokkaasti.

  Akupunktiota oon kerran kokeillu ja siitä ei ollu mulle mitään hyötyä. Olen kyllä kuullut et moni saa sieltä avun, et kai se on vaan kokeiltava sopiiko omalle kropalle. Toki voi siinäkin olla eroja, kuka sen akupunktion tekee? Ehkä tää tyyppi missä minä kävin ei osannu jysäyttää niitä neuloja mulle oikeisiin kohtiin? Ja ainakin loppuraskaudessa akupunktiolla voi nimenomaan käynnistellä synnytystä, että jos on hommansa osaava niin osaa varmasti myös silloin välttää ko. pisteitä eli varmaan voi käydä, kunhan hoitoja antava tietää mitä tehdä :)

  Olen myös fyssarilla käynyt työterveyden kautta ihan viikoittain tyyliin 10 kertaa peräkkäin, se auttaa sen aikaa kun siellä käy...

  Mietin et voisko kotosalla ottaa painot käteen ja tehdä samantyylistä liikerataa mitä sitten teetkään uidessa? Kuivasimulaatio uimisesta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Auts, kuulosti tuskalliselta tuo hieronta. Pitää katsoa, miten pääsen irtoamaan kotoa kun lapsukainen on ihan pieni. Sehän tässä on vielä vähän ongelmana, että raaskinko jättää 1-2 kuukautta vanhaa jonkun muun hoiviin (isänsä on päivät ja usein illatkin töissä)...

   Poista
 3. Joo, akupunktion antajia on tosi monenlaisia. Sitä voidaan myös toteuttaa kiinalaiseen lääketieteeseen perustuen, tai länsimaiseen, jolloin neulat pistetään lihasten triggerpisteisiin, niihin joita manipuloidaan hieronnassakin. Näissä on eroja aika paljon, koko lähtökohta on eri, kiinalaiset pyrkivät tasapainottamaan koko kropan toimintaa ja siten saada elimistön ikäänkuin toimimaan paremmin. Itse sain suosituksia tälle yhdelle osteopaatille, joka myös akupunktiota antaa, ja osasi kyllä tosiaan hommansa. En olisi muuten ehkä osannut valita kenelle mennä.
  Niskahartiaseudun hierontaahan voidaan toteuttaa myös istuen, etukumarassa asennossa. Itse aikanaan loppuraskaudesta kävin hieronnassa, ja se sujui ihan hyvin niin, isoon tyynyyn ja hierontapöydän reunaan nojasin. Kyllä hieronnastakin apua varmasti voisi olla.

  VastaaPoista