perjantai 8. tammikuuta 2016

Ajassa, avaruudessa ja vähän muuallakin

Liikuntavuosi on alkanut melko surkeasti, koska minut komennettiin lepäämään kunnolla. Ei edes pikkuista reissua uimahalliin, ei mitään! Alkuvuosi on siis mennyt vaakatasossa, joko sohvalla tai sängyssä. Neuvolassa olen käynyt, ja äitiyspolilla, ja kerran paikallisessa Prismassa. Netflixin valikoima on tullut erittäin tutuksi: Star Trek, Continuum, Doctor Who, Jessica Jones, Flash, Arrow, Guardians of the Galaxy, Helix... Viimeistä lukuunottamatta kaikki kelpo viihdettä, mutta alkaa jo tuntua siltä, että takapuoleni kohta juurtuu sohvaan.

Välillä yritän tehdä muutakin, kuin tuijottaa aivottomasti tv-sarjoja. Joskus saatan jopa tarttua kirjaan. Pikku vinkki: jos jostain syystä joudut istuskelemaan synnytysosaston päivystyksessä, ja nappaat sairaalan kahviosta mukaasi jotain luettavaa, yritä olla valitsematta kirjaa, joka sisältää karmaisevan kuvauksen vaikeasta kaksossynnytyksestä, jossa synnyttäjän ainoana apuna ovat likainen apuvaimo sekä pelästynyt pappi, ja ainoana kivunlievityksenä toimii pergamentinpalaselle raapustettu raamatunlause. Tunnelma tiivistyy entisestään, kun jostain kantautuu oikean synnyttäjän hysteeristä kiljuntaa, hälytysnapin pirinää, ja kätilöiden juoksuaskelia. Vähemmästäkin alkaa miettiä, mitä oikein on tullut tehtyä.

Miten vuosi on lähtenyt käyntiin siellä tietokoneruudun toisella puolella?

4 kommenttia:

 1. Odottelen tässä jännityksessä, rakas kaveri on juuri synnyttämässä nelostaan...:) Ihan hirveä vauvakuume on tämän myötä taas iskenyt. Mä oon siitä hömelö etten pelkää synnytyksiä, oli sitten kaksoset, perätilainen...haluaisin yrittää edes alakautta. Kuten tämä nelosta just synnyttävä kaverini sanoi, synnytys on yksi päivä elämässä...se on aika vähän ja se lahja siitä kestää parhaimmillaan koko loppuelämän. Mut oikeasti, surffailen tässä sängyllä kun toi karhunpoika jumppaa ja käy välillä imuttelemassa huikat. Sain yoogaiaan buzzadorin kautta taas kuukauden ilmaiseksi joten sillä aloitellaan tämä vuosi:) Teitä raskaana olevia bloggareita fiilistelen ja odottelen ilouutisia pitkin kevättä <3 Ja kai siinä välissä pitäis vähän jumppaillakin!

  VastaaPoista
 2. Uh, ei tosiaan ehkä ihan paras lukukokemus tuohon tilaan :O

  Ja muistan niin ne fiilikset, kun piti vaan lepuuttaa ja venailla ja ihmetellä ja venailla ja odottaa... vaikka mulla ei siis ollukaan käskyä levätä. Oli vaan niin kuuma, turvonnut ja puhkipoikki olo et ihan vapaaehtoisesti lepäilin aika paljon loppuraskaudesta :D Ja odotin, odotin, odotin et koska pikku kaveri suostuu syntymään. Meni nimittäin yliajallekin, niin ne yliaikapäivät vasta kärvistelyä olikin.

  Teki mieli tempasta kaikkia, jotka tietäväisesti oli et lepää kuule nyt, kohta se loppuu... mut tottahan se on. Kohta on ihan eri vaihe edessä ja kaiholla muistelet aikaa kun saatoit maata päivän sohvalla tekemättä mitään :D

  Vaiheita, vaiheita... Kyllä se kohta odotus palkitaan :) Mutta joka tapauksessa, kovasti tsemppiä loppuodotteluun!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritetään pitää tsemppimieltä yllä, vaikka aika lailla kyllästyttää jo. Pitäisi tehdä jotain kivaa, mutta kun ei jaksa...

   Poista