torstai 21. tammikuuta 2016

Joko? Ei vielä...

Terveisiä täältä sohvan pohjalta! Maha kasvaa (olo on kuin kolmosia odottavalla) ja olo alkaa olla jo melko tukala, joten toivon, että kohta alkaisi tapahtua jotain. Ja niin toivovat nähtävästi kaikki muutkin, koska puhelimeen kilahtelee "Joko? Joko?" -viestejä, ja naapurit hyökkäilevät miesparkani kimppuun, jos sattuvat näkemään hänet ulkona, sama kysymys mielessä. Mutta ei, ei vielä.

Täällä sohvan pohjalla on hieman tylsää. En muista mainitsinko, mutta minut on tosiaan komennettu lepäilemään. Huomaan olevani varsin riippuvainen liikunnasta, ja kun se tällä hetkellä koostuu satunnaisesta venyttelystä ja 15 minuutin kävelylenkeistä, niin pää alkaa kohta hajota. Mistään ei oikein saa sitä hyvän olon piristysruisketta, ainakaan yhtä hyvin kuin kunnon rankasta vesijumppaputkesta tai pacetunnista. Tunnen itseni ihan vanhaksi mummeliksi, kun köpöttelen hiiiiitaasti menemään, kävelysauvat tukena ja kengissä jämäkät liukuesteet. Ja sitäkin onnea kestää vain muutaman minuutin, ennen kuin alkaa supistella niin ikävästi, että on pakko kääntyä kotiin. Huomaan oikein miten lihakset ovat alkaneet kadota, ja muutun yhä löllömmäksi. Onhan tämä tilapäistä, onhan?

Helsingin Sanomat kertoi vähän aikaa sitten, että liikunta tehoaa masennukseen kuin lääkitys tai terapia. Ymmärtääkseni tuossa artikkelissa vedettiin mutkat erittäin suoriksi, ja varsinainen suositus jota tuossa käsiteltiin olisi maltillisempi. Mutta allekirjoitan täysin sen osuuden, jossa puhuttiin siitä, että liikunta ehkäisee huonoa oloa ja lisää hyvinvointia, myös henkistä. Huomaan itsestäni, että jotenkin lamaannun, kun en saa sitä liikunnan antamaa hyvää oloa. Tulee saamaton olo. Jäisin mielelläni vain sängynpohjalle/sohvalle makaamaan, liikkeellelähtö on vaikeaa.

Mutta ihan loppusuoralla mennään. Odottelemista, tämä elämä.

13 kommenttia:

 1. Tsemppiä odotukseen. Päättykööt se piakkoin. Turhauttavaa varmasti kun ei pääse liikkumaan mutta onneksi se on vain väliaikaista :)

  VastaaPoista
 2. On se tilapäistä:)!kolmen kokemuksella voin kertoa! Loppuu noin pääsääntöisesti synnytykseen. Sen jälkeen et tosin tohdi olla vauvastasi erossa, toivottavasti pakkaset lauhtuu pian että pääset vaunulenkeille:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin :) Haettiin eilen vaunut kotiin, ja nyt kovasti ihmetellään miten tuon adapterin saisi asennettua. Talvipyörät saatiin sentään paikoilleen.

   Poista
  2. Adapterin? Talvirenkaat? Onpa maailma muuttunut sitten mun 2009 Emmaljungien:) kuullostaa ihan autoilulta:) Tsemppiä ja hyvin se menee, adapteri ja synnytys:)

   Poista
  3. Jep jep :D Adapteri siksi, että saa turvakaukalon kiinni vaunujen runkoon, ja talvirenkaat siksi, että nykyään melkein kaikissa vaunuissa tuntuu olevan pikkuruiset eturenkaat, joilla ei tee oikein mitään tässä lumisohjossa, ja meidän huonosti auratuilla teillä. Taitaa Emmaljungiinkin olla vaikka mitä härpäkettä nykyään. Meillä päädyttiin Teutonioihin.

   Poista
 3. Tein äsken positiivisen vauvantulo- manauksen eli varaudu huomenna synnyttämään :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Odottelen täällä manauksen löytämistä perille, mutta näyttää vähän siltä, että saattoi eksyä naapuriin...

   Poista
  2. Hitto! Onhan tässä vielä 3,5 tuntia aikaa ;-)

   Poista
  3. Vähiin käy minuutit... Nyt mietityttää, että kenen luo se manaus eksyi?

   Poista
  4. Hitto! Nyt tais eksyä mun vauvantulomanaus ;-)

   Poista
 4. Ahhh.... joko, joko, joko-kyselyt? Hyvää tarkoittavien uteliaiden ihmisten vihoviimeinen riesa odottavalle äidille. Toivotaan, että pian tapahtuu! :D

  (Itsellä esikoinen meni 11 päivää yliaikaiseksi, voin kertoo (oon varmaan joskus jossain jo kertonukin ;) että tuli muutama kipakka sananen sanottua liian innokkaille kyselijöille, joten kun h-hetki viimein koitti niin eipä kukaan ollu hetkeen mitään enää tiedustellukaan :D )

  Ja juu, se hieno asia lähes kaikissa raskausvaivoissa on et ne pääsääntöisesti päättyy välittömästi tai ainakin muutaman viikon sisään synnytyksestä :D Ainoa mitä vissiin piti vältellä pidempään oli ne syvät vatsalihasliikkeet.

  Että jaksamista vaan vielä viime metreille, kohta oot taas oma itses! Ja kuitenkin ihan eri...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja huvittavaa kun ihmiset, joiden kanssa ei muuten tule niin paljon pidettyä yhteyttä, nyt yhtäkkiä ottavat yhteyttä "ihan muuten vaan" ;) No eipä tuo haittaa.

   Poista