sunnuntai 27. joulukuuta 2015

Vuoden viimeisiä viedään

Olenpa ollut ihan surkea bloggaaja ja myös surkea blogien lukija viime aikoina. Aika usein tulee mieleen jotain, josta tekee mieli kirjoittaa, mutta sitten en jaksakaan istua koneen ääreen ollenkaan. Sähköpostit ja Facebookin olen vilkaissut puhelimen kautta, mutta koskahan olen viimeksi edes koskenut tietokoneeseen? Ehkä joskus joulukuun alussa, viimeisenä työpäivänäni.

Olin tosiaan suurimman osan joulukuuta sairauslomalla, ja nyt olen ollut reilun viikon ihan oikealla äitiyslomalla. Olo on melko tukala, olen niin turvoksissa, että edes miehen Crocsit eivät mahdu jalkaan. Sormet puutuvat öisin ikävästi (johtuu turvotuksesta), ja joudun välillä nousemaan seisomaan, roikottelemaan käsiä, että saan tunnon takaisin. Verenpainekin on pilvissä ja päänsärky vaivaa, joten ravaan neuvolassa vähintään kerran viikossa, pissin varmaan litroittain purkkeihin ja tarkkailen lähes vainoharhaisesti pissan proteiineja, siltä varalta että raskausmyrkytys yrittää iskeä. Selkääkin särkee yhä useammin. Kaikkea kurjaa siis, mutta yritän tsempata itseäni sillä, että ainakin olen päässyt vähemmällä kuin se tuttu, joka oli vuodelevossa viikolta 13 viikolle 38, niin että lapsi pysyisi sisällä, tai se ystävä, joka joutui olemaan sairauslomalla viikolta 20 loppuun saakka, koska kärsi niin kovista kivuista, että ei pystynyt istumaan, ei seisomaan, ei kävelemään, ei makaamaan... Niihin verrattuna omat vaivat tuntuvat pieniltä. Ainakin kunnes känkkäränkkä iskee.

Eiköhän tämä tästä. Nyt laskettuun aikaan on aikaa kuukausi. Ajattelin yrittää muuttaa kokonaan uimahalliin, ainakin niin kauan kuin paikat ovat sen verran kiinni, että saan käydä siellä. Olen alkanut hieman pelätä vesien menoa kesken kaiken. Olisi vähän noloa, jos ne menisivät altaassa. Pitäisikö koko allas sulkea ja tyhjentää? Vai pitäisikö tuollaisessa tapauksessa vain hipsiä hiljaa pois paikalta, kuin mitään ei olisi tapahtunut? Eräältä kaverilta menivät vedet kuntosalilla, kesken treenin, ja hän joutui lainaamaan salilta hylättyjä pyyhkeitä, että sai lapsivedet mopattua lattialta. Se tuntui kyllä vähän kohtuuttomalta. Uimahallissa on ainakin valmiiksi märkää.

Mutta olisihan se vähän noloa... "Anteeksi, lapsiveteni meni juuri lämminvesialtaaseen, pitäisikö asialle tehdä jotain?"

4 kommenttia:

 1. Siellä altaassa taitaa muutenkin olla kaikenlaista - ja myös hyvä puhdistussysteemi ;-).

  Jaksamista viimeiselle kuukaudelle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, olet muuten oikeassa... ei parane kamalasti miettiä, mitä siellä oikein lilluu. Varsinkin, kun osalle ihmisistä kunnollinen peseytyminen ennen altaaseen menoa tuntuu olevan niin vaikeaa, yih! Mikä siinä on niin vaikeaa?

   Kiitos, yritetään jaksaa. Kun on pakko :D

   Poista
 2. Toinen surkea bloggaaja ja muiden blogien lukija ilmoittautuu. Mukava kuulla sinusta ja päätinpä itsekin yrittää taas aktivoitua.
  Tsemppiä kovasti viimeiseen raskauskuukauteen! Minua kiinnostaisi kuulla, miten neuvolassa jne. ollaan suhtauduttu ylipainoiseen odottajaan? Mikäli siis haluat avata kokemuksiasi tältä saralta.
  Mukavaa vuoden toiseksi viimeistä päivää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia :)

   Neuvolassa ja muuallakin on tullut yllättävän vähän kommenttia painosta. Tosin otin heti ekalla neuvolakerralla esiin että olen laihtunut vastikään melko paljon, ja että paino on minulle aika arka asia. Olen alkanut jo epäillä, että jossain papereissani lukee kissankokoisin kirjaimin että "herkkä painostaan, älä painosta tai se itkee" tai jotain vastaavaa. Toki minun papereissani on dokumentoituna painonpudotushistoriaa, ehkä se on myös auttanut?

   Oikeastaan vain kerran on tullut kurjempaa kommenttia lääkäriltä, mutta se koski yllättäen sitä, että olen joskus ollut nykyistä isompi. Ja yksi diabeteskätilöistä piti minulle saarnan, joka tuntui perustuvan siihen, että suunnilleen ainoa syy imettää on painonhallinta. Se oli vähän hassua :)

   Vähän kauhulla odottelen kyllä anestesialääkärin tapaamista. Olen kuullut että tuolla meidän sairaalassa on anestesialääkäri, joka mielellään itkettää kaikkia lihavia odottajia. Pitää vaan toivoa parasta.

   Poista