tiistai 29. joulukuuta 2015

Mahaisaa menoa

Netti on täynnä kuvia raskaana olevista naisista, vaatteet päällä tai ilman vaatteita. Isokokoisten odottajien vatsoja tuntuu vain löytyvän melko vähän, muutamia sentään. Kun tulin raskaaksi, minua varoiteltiin siitä, että en välttämättä missään vaiheessa näyttäisi raskaana olevalta, koska kun rasvaa on paljon jo valmiiksi, niin isoa raskausmahaa ei välttämättä erota muuten vaan isosta mahasta. Ja niinhän se aika pitkään menikin... aika moni ei varmaan tajunnut, että olin raskaana, enkä vain lihonut.

Mutta sitten olikin ihan mahtava tunne, kun minulta kysyttiin ensimmäisen kerran olenko raskaana! Teki mieli tanssia pieni onnentanssi! Ja kun murehdin maha-asiaa eräälle ystävälle, ja hän totesi, että tietenkin minusta näkee ihan selvästi että olen raskaana. Toinen onnentanssi! Periaatteessahan on olemassa sääntö, joka kuuluu suunnilleen "älä ikinä oleta että joku on raskaana, paitsi jos satut näkemään kun vauva on syntymässä, äläkä ainakaan kysy!", mutta minulle ainakin oli suuri ilon aihe, kun joku huomasi asian laidan.

Ehkä uhraudun, ja lisään omat mahakuvani isojen odottajien nettimahojen joukkoon:

Maha ennen raskautta, viikolla 26, viikolla 30 ja viikolla 35.
Kolmessa ensimmäisessä kuvassa painoni on aika lailla samaa, mutta kyllähän noista huomaa, että paino on jakautunut vähän eri lailla. Viimeinen kuva on jouluaatolta, enkä ole edes uskaltanut käydä vaa'alla. Turvotus on aika hurjaa, kuten varmaan käsistäkin huomaa, huolimatta siitä, että olen kitannut vettä kuin janoinen kameli.

Vielä muutama viikko... mahaa en tule kaipaamaan, vaikka todennäköisesti tulee tuntumaan vähän tyhjältä, kun kukaan ei enää möyri ja potki rakkoon.

12 kommenttia:

 1. Ihania kuvia! Tätä olen itsekin muuten murehtinut ja ainakaan vielä en todellakaan näytä raskaana olevalta, kaikki vaatteetkin mahtuvat hyvin päälle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla taisi olla menossa 17. viikko? Hyvin ehtii vielä, olet kuitenkin paljon minua pienempikin, niin eiköhän se pikkuhiljaa ala näkyäkin. Vaikka aika kateellisena katselin hoikkia kavereita, joiden mahat pumpsahtivat selkeiksi vauvamahoiksi melkein heti... Mutta kyllä se siitä :) Mahakuvia, mahakuvi! :)

   Poista
  2. Niistä vaatteista vielä: ostin ihan tavalliset, joustovyötäröiset farkut ja ulkoiluhousut alkuraskaudessa, sitä omaa kokoa, ja käytin niitä vielä viikoilla 32-33. Sen jälkeen vasta vaihdoin mammahousuihin. Paidat ja mekot ovat sopineet koko ajan, paitsi ne ihan kapeimmat mallit... käyvät vaan liian lyhyiksi :D Kuten tuosta jouluisimmasta mahakuvasta näkyy, hyvä kun ei napa vilku.

   Poista
 2. Voi miten ihana vauvamasu! :) Itse murehdin samaa, kun sain viime heinäkuussa meidän esikoisen, että tietääkö kukaan mun odottavan vauvaa. Olinhan niin onnellisessa tilassa, että olisin halunnut kuuluttaa sitä koko maailmalle. ;) Tsemppiä loppuraskauteen! Tulee ihan haikea fiilis kun muistelee kesää. Nyt tuo meidän ihana pieni hyväntuulinen tyttö on jo reilu 5kk ja niin fiksu jo monella tapaa. Pikkuvauva-aika menee ohi ihan hujauksessa, joten nauttikaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Iris :) Pitää myöntää, että on muutaman kerran tullut möläyteltyä "mulla on muuten la tammikuussa" tai jotain vastaavaa, jos ihmiset eivät tunnut huomaavan... kröhöm. Onhan se ihana asia, varsinkin kun meillä on odotettu tätä niin kauan.

   Meille tuleekin nyt oikein kunnon elämänmuutos, kun melkein 16 vuotta on mennyt ihan kahdestaan. Jännittää, että miten selvitään.

   Poista
 3. On se vauvamasu, ihan selkee :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sen tietää kyllä itse, varsinkin silloin kun on menossa kickboxing-harjoitukset mahan sisällä... :D

   Poista
 4. ihana masu ja onnea! <3 pitkästä aikaa tulin lukemaan siun blogia ja täällä onkin tapahtunut paljon:) ihanaa..

  VastaaPoista
 5. ihana masu ja onnea! <3 pitkästä aikaa tulin lukemaan siun blogia ja täällä onkin tapahtunut paljon:) ihanaa..

  VastaaPoista