tiistai 3. marraskuuta 2015

Välillä vähän liikunnan iloa :)

Kävin eilen aivan ihanan rasittavassa vesikuntopiirissä! Ihan mahtavaa, vähän kuin pacea vedessä. Ja minähän pidän kummastakin, pacesta ja vedessä lotraamisesta. Olisipa tätä tarjolla useammin... mutta valitettavasti ei näytä löytyvän oman eikä naapuripaikkakunnan uimahallien vakiovalikoimasta.

Vähän kyllä ihmettelin suomalaisten laskutaitoa. Eri pisteet oli nimittäin numeroitu: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 ja 9. Ei luulisi olevan aikuiselle ihmiselle liian vaikeaa. Mutta ei, aina on joukossa joku, jolle homma on liian vaikea, ja pitää väkisin valita joku kapinallisjärjestys tyyliin 1, 6, 3, 5, 5, 4, 6, 7, 9, 8. Miksi ihmeessä? Jos on pihalla oikeasta järjestyksestä (vaikka siitä syystä, että ei näe numeroita ilman silmälaseja), niin tässä puolisokean pöllön vinkki: varmista, että seuraat jotain henkilöä, jonka tunnistat vaikka ilman laseja, vaikka värikkään uimapuvun perusteella, ja mene aina sinne, missä hän oli edellisen 45 sekunnin aikana. Valitse vaikka minut, jonka kirkkaanturkoosi uimapuku näkyy todennäköisesti Kuuhun asti. Helppoa :)

Ankat valmiina kuntopiiriin. Vai ollaanko jotain onnetonta pakottamassa lankulle?
Kuva: Pixabay.com


Pienestä törmäilystä huolimatta kuntopiiri oli hurjan hauska, pääsinhän pitkästä aikaa hyppimään vesitrampoliinille! Ihan parasta! Olen muutenkin huomannut että tällainen kuntopiireily on mainiota liikuntaa, koska kun jokaisella pisteellä ollaan vain pieni hetki (30 - 60 sekuntia), niin uskaltaa tehdä vähän kovemmalla teholla. Muutaman kymmenen sekuntia nyt seisoo vaikka päällään! Ja sitten seuraavalla pisteellä onkin tiedossa taas jotain ihan muuta, joka rasittaa ihan toisia lihaksia. Ja sen lisäksi kuntopiirissä on jotenkin matalampi kynnys tehdä oman jaksamisen mukaan, kuin sellaisella tunnilla, jossa kaikki tekevät samaa asiaa samalla hetkellä. Ainakin minulla on melkoinen kynnys liikkua puolet hitaammin kuin muilla, jos kaikki muut menevät samassa tahdissa.

Mutta olipa kaikenkaikkiaan oikein mukava liikuntaelämys, ja loppuillaksi hyvä mieli :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti