lauantai 7. marraskuuta 2015

Miksi aloittaisin elämäntaparemontin juuri nyt?

Marraskuu, tuo kuukausista synkin! Pimeys laskeutuu aikaisin, lunta ei vielä ole valaisemassa maisemaa, ainakaan etelässä, ja jos muutama lumihiutale sattuukin eksymään tänne, se muuttuu heti loskaksi. Lehdettömät puut värjöttelevät vaakasuoraan piiskaavassa sateessa, ja ihmiset kulkevat synkissä vaatteissa, kasvoiltaan apeina ja yhtä harmaina kuin talvitakkinsa. Tekee mieli nukkua kevääseen, tai käpertyä sohvalle telkkarin ääreen, suklaalevyn ja pizzanpalasen hyvässä seurassa...

... miksi siis väitän, että marraskuu on hyvä aika aloittaa elämäntaparemontin tekeminen?1. Jos et aloita nyt, niin koska? Maanantaina? Uutena vuotena? Come on, tämä on niin nähty! Kaikki tietävät, että huomaat maanantain tai uuden vuoden menneen jo aikoja sitten, etkä muistanut aloittaa. Aloita nyt, tänään.

2. Marraskuussa harvemmin on mitään suuria, pakollisia juhlia, joiden aikana tulisi kovin suuri houkutus syöpötellä ja juopotella, kun kerrankin saa. Pikkujoulukausi ei vielä ole alkanut, ja joulun sekä uudenvuoden syöminkeihin on vielä melkein kaksi kuukautta jäljellä. Ennen sitä ehtii vaikka mitä!3. Tähän aikaan vuodesta saleilla ja jumppatunneilla on hyvin tilaa, kun syksyn innokkaat kuntoilijat ovat jo kaikonneet.

4. Ihanat, aurinkoiset syyspäivät! Kyllä, niitäkin on marraskuussa, päiviä jolloin aurinko paistaa ja lämpötila kohoaa lähelle kymmentä plusastetta. Ihan täydellisiä päiviä ulkoiluun! Tai lehtien haravoimiseen ja kaikkeen mukavaan puuhasteluun pihalla!5. Ei siitepölyä, ei hyttysiä, ei muitakaan öttiäisiä, ei käärmeitä!

6. Ai miten niin kaatosade ja pimeys? Se on osittain asennekysymys, osittain pukeutumiskysymys. Tietenkin sateessa on kurjaa talsia, jos jalassa on rikkinäiset lenkkarit ja päällä hiostava sadetakki, mutta mitä jos panostaisit kerrankin itseesi, ja hankkisit kunnon ulkoilupuvun? Rahallinen panostus omaan terveyteen kannattaa aina.7. Kun joulu vihdoinkin tulee, ja pöydät notkuvat herkkuja, olet jo päässyt hyvään alkuun projektisi parissa. Voit joko pitää pienen tauon hyvällä omallatunnolla, tai todeta, että et nyt halua keskeyttää hyvin alkanutta projektia mässäilemällä. Joulu tulee joka vuosi, ja sitäpaitsi ruuasta voi nauttia, vaikka sitä ei vetäisi kaksin käsin.

8. Kun tammikuussa kaikki uuden elämän aloittajat säntäävät täyttämään salit ja jumppatunnit tai lenkkipolut, sinä olet jo osa liikuntapaikan vakiokalustoa. Ja kaikkihan tietävät, että harva uuden vuoden kuntoilija jaksaa jatkaa helmikuuta pidemmälle. Sinä et kuitenkaan kuulu heihin, joten riski lopettaa helmikuussa on sinun tapauksessasi pienempi. Olethan jo ehtinyt luoda itsellesi rutiinia.

Kuvat: Pixabay.com
9. Tammikuussa työpaikan kahvipöydässä kuitenkin taas puhutaan ummet ja lammet uudista ihmedieeteistä. Sinä voit siinä vaiheessa todeta rauhallisesti/ajatella ihan itseksesi, että siinä muut vasta aloittelevat projektia, kun sinä taas olet ehtinyt laihtua x kiloa/kiinteytyä x senttiä/edistyä lempiliikunnan parissa. Hyvä sinä!

10. Katso kohta 1. Jos ei nyt, niin koska?

4 kommenttia:

 1. Todella hienoa tekstiä, toivottavasti tämän avulla joku pääsisi tuumasta toimeen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan... tämä postaus oli oikeastaan omistettu yhdelle ystävälleni, ja toivon että hän saa inspiksen :)

   Poista
 2. Mahtava tsemppipostaus! :D Ja täyttä asiaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih :) Saatoin ehkä yrittää tsempata itseänikin...

   Poista