perjantai 11. syyskuuta 2015

Jotain vanhaa, jotain uutta

Uskaltauduin tänään vesijumppaan naapurikunnan uimahallille. Oli muuten erilaista kuin meidän uimahallilla! Hyvällä tavalla. Vakiuimahallilla on neljä ohjaajaa, ja jokaisella on tietenkin omat kommervenkkinsä, mutta tuntien rakenne on silti melko samanlainen, ja liikkeet jotenkin saman tyyppisiä, vaikka vaihtelevatkin. Nyt olikin tarjolla jotain ihan erilaista!

Aluksi tanssittiin vedessä Staying Aliven tahtiin (Kyllä! Teimme juuri sellaisia käsiliikkeitä kuin kuuluukin!). Sitten tehtiin lihaskuntoliikkeitä, minkä jälkeen siirryttiin pilatesharjoituksiin. Ihan uutta minulle. Loppulämmittelyssä tehtiin vielä balettiliikkeitä. Hauskaa ja uutta! Mitähän ensi kerralla tanssitaan? YMCA olisi ainakin käsiliikkeiden kannalta sopiva.

Time for DISCO!!!
 Yleensä en pidä tanssimisesta ollenkaan. Minulla ei ole juurikaan rytmitajua tai tanssintajua... tunnen itseni vain hölmöksi, jos yritän tanssia. Mutta vedessä oli ihan hauskaa heiluttaa pebaa.

Pitäisi vaan muistaa kokeilla rohkeasti jotain uutta, vaikka niinkin pientä kuin toisen liikuntapaikan tuntia. Olen vain sitä tyyppiä, joka helposti jää pyörimään tuttuun ja turvalliseen, joka sitten pikkuhiljaa käy tylsäksi, jos sitä tahkoaa koko ajan. Pitäisi oppia enemmän seikkailullisuutta.

Mitä uutta sinä olet viimeksi kokeillut?

9 kommenttia:

 1. Viime viikolla kävi ekan kerran sitten peruskoulun "naisjumpassa" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Millaista oli? Oliko muuttunut sitten kouluaikojen?


   Meillä oli ala-asteella opettajana vanhempi rouva, joka joskus piti meillä 50/60-luvun tyylisen naisliikuntatunnin. Oli tamburiinia ja marssittiin sinne tänne kauniissa riveissä. Joka kerta kun joku puhuu naisjumpasta, muistan tuon tunnin. Oli hulvatonta menoa :D

   Poista
 2. Kokeilin virtuaalista spinningiä, vaikka ei sitä kai voi uudeksi jutuksi sanoa, kun ohjatuilla tunneilla olen käynyt jo pidemmän aikaa. Tunti oli kuitenkin ihan erilainen ja tykkäsin tosi paljon ja tulee varmasti käytyä uudelleenkin. Juoksun ja joogaamisen aloitin kesällä. Jotain uutta pitäisi taasen keksiä - ehkä Sh'bam tai BodyBalance?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Virtuaalista spinningiä? Onko se siis kotona omalla kuntopyörällä tehtävää vai millaista?

   Poista
 3. Staying aliven tahdissa vesijumppaa - kuulostaapa hyvältä!
  Minä olen nyt hiljalleen perehtynyt mindfulnessin periaatteisiin. Se on se uusi juttu mitä olen viimeksi kokeillut.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minä olen muutaman kerran kokeillut mindfulness-tuntia, ja se oli minun mielestäni jotenkin todella raskasta. Se yllätti! Aion kyllä jatkaa kokeiluja. Mitä mieltä sinä olet ollut?

   Poista
  2. Mä olen kotosalla tehnyt joitain harjoituksia. Ensimmäisillä kerroilla tuntui että en vaan saa vaeltelevia ajatuksiani tuotua tähän hetkeen ja se tuntui hankalalta mutta seuraavilla kerroilla oli jo hiukan helpompaa. Aion jatkaa opettelua :)

   Poista
 4. Hei! Vesijumppa kuulostaa kivalle, koskaan en ole sitä kokeillut. Joskus täytyisi rohkaistua. =) Itse kävin yin&yang joogassa viime viikolla. Kehonhuoltoa tulisi harjoittaa paljon enemmän kuin nyt teen. Ehkäpä toistekin uskaltaudun joogatunneille.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, se on oikein mukavaa, ja minulle siksi erityisen hauskaa kun siinä saa hyppiä ja pomppia, mitä en oikein kuivalla maalla pysty tekemään.

   Yin-joogaa rakasta, mutta millainen tuo yang-osuus on?

   Poista