torstai 9. huhtikuuta 2015

Tunti crosstrainerilla, oho!

Nolotti näpsiä kuvia, mutta pitihän saavutus tallentaa todisteeksi.

Muahahahahaa! Sainpas poljettua kokonaisen tunnin crosstrainerilla! Ja vielä ennen aamukahdeksaa. Hyvä minä!

Kun ensimmäisen kerran hyppäsin crosstraineria kokeilemaan, joskus vuosia sitten, jaksoin hädin tuskin tepsutella sillä minuutin verran. Viiden minuutin suoritukseen pääseminen vaati monta viikkoa. Hämmentävä kapine, kun luulisi että sen käyttäminen vastaa kävelyä aika lailla, mutta niin vaan se tuntuu (tai siis tuntui) paljon raskaammalta. Nykyään menee onneksi paremmin, vaikka vielä kaksi kuukautta sitten piti psyykata itseäni että jaksaisin polkea kauemmin kuin 10 minuuttia putkeen, sitten 15... Jossain vaiheessa tajusin, että oikeastaan jalat eivät väsy, vaan pää siinä vaan yrittää uskotella että en jaksa. Piti siis vain saada jalat uskomaan, että pää puhui pötyä. Kun sen tajusi, niin homma kävi helpommaksi.

Tällä hetkellä kävelylenkit ja ulkoliikunta on pannassa, joten pitäisi ehkä alkaa käydä salilla vähän useammin polkemassa tuolla crosstrainerilla tai kokeilla vaikka juoksumattoa. Ruuhka-aikaan en kehtaisi varata laitetta noin pitkäksi aikaa, mutta aamuisin on hyvin tilaa. Tänäänkin kahdeksasta crosstrainerista oli vapaana ainakin kuusi koko ajan, joten ei tarvitse tuntea huonoa omaatuntoa laitteen omimisesta.

Millaisia onnistumisia sinä olet kokenut liikunnan tai muiden elämäntapamuutosten parissa viime aikoina?

12 kommenttia:

 1. WU-HUU!!! Huippua!!!

  Olen aina rakastanut ulkona liikkumista, raittiin ilman tankkausrinkejä. Nyt auringon helliessä on tullut lenkkeiltyä päivittäin ja hitto että siitä saa virtaa! Auringonsäteitä sinulle :)

  VastaaPoista
 2. No vau tosiaan! Olen itse polkenut crosstrainerilla pisimpään varmaan vain 10 minuuttia. Nyt en ole uskaltanut sitä käyttää, kun se natisee niin paljon mun painon alla (noloa!), mutta ehkä loppukesästä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei, onko sulla joku hentoisille tarkoitettu malli? Meillä on työpaikalla pieni kuntosalia, jonka crosstrainerille en uskalla ollenkaan astua. Se huojuu ihan kamalasti... Googlailin hieman, ja se olikin jotain kotimallia, jossa painoraja 115 kg. Hups :D

   Mutta salilla on saman valmistajan jykevämpää mallia olevat laitteet, joissa painoraja 400 lbs, eli vähän päälle 180 kg. Niiden selkään minäkin uskallan. PT vielä näytti että jos tuntuu että laite alkaa liikkua tai huojua, niin kannattaa vaan säätää sitä isommalle teholle.

   Poista
  2. Ihan hyvältä se on aiemmin tuntunut, kun olen sitä muutaman kilon kevyempänä käyttänyt. Pitää seuraavalla kerralla ottaa malli ylös ja tarkistaa painoraja ;)

   Poista
  3. Minä olen ehkä vähän paranoidi painorajojen suhteen :D

   Poista
 3. Wautsi! Hienoa! Mie vertaisin sitä ennemminki juoksemiseen kuin kävelyyn. Itellä on tapana haukkua (onneksi vain hiljaa mielessäni) crostraineria helvetin koneeksi jota mie vihaan yli kaiken, sillä treenatessa. Kummasti antaa lisää virtaa se kiukku jota mie sitä vehettä kohtaan tunnen. Ja silti joka salireissulla sillä lämmittelen ja lopettelenki salitreenin ja välillä meen vaan crossaileenki. Oon huomannu saman, jalat ei väsy siinä heiluessa, mutta että se on tylsää hommaa!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, on se tylsää! Mutta onneksi minulla oli seurana puhelimessa Spotifyn ja edessä kaksi telkkaria, jossa pyöri TV1:n aamuohjelma ja jotain lastenohjelmia (valitettavasti ilman ääniä). Niiden voimalla sitten jaksoi.

   Poista
 4. Miten sä voit jaksaa kokonaisen tunnin? Mulle tekee tiukkaa jo kymmenen minsaa. Täytyy kyllä kumartaa tolle sun saavutukselle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nanoseni, taidat polkea kovempaa kuin minä? Pitää ensi viikolla yrittää mennä kovemmalla vauhdilla.... ehkä minäkin sitten hyydyn 10 min jälkeen :P

   Poista