keskiviikko 1. huhtikuuta 2015

Jumissa, osa 2

Se muuten iski nyt. Ensimmäinen kunnon jumitus. Olen nyt pari viikkoa lihonut kilon, laihtunut kilon, lihonut kilon, laihtunut kilon. Olihan se odotettavissa. Silti ärsyttää. Ensin ajattelin, että jumi johtui kuukautisista. Mutta nekin menivät jo. Nyt taas iski flunssa, joten liikunta on jäähyllä ainakin muutaman päivän.

Itsesääli iski. Pääsiäismunat huutelevat kaupassa: "Vie meidät kotiin! Maistumme ihanalle!". Huutelen takaisin: "Höpö höpö, kyllä teidät suklaamunat tiedetään, maistutte pahville ja sokerille". 

Vinkkejä, miten jaksaa eteenpäin terveellisellä linjalla?

8 kommenttia:

 1. Mua auttaa motivaatiokuva. Ja ei se kuva tulevasta minästä, vaan siitä menevästä minästä eli se ultimaattinen läskikuva esiin, niin alkaa suklaamöröt luikkia sinne minne niiden pitääkin eli kaupan hyllylle :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehe :) Mun kohdalla negatiivisuuden kautta motivointi ei oikein toimi, ja näytän vielä sen verran samalta kuin isompana, että voisi tulla surumasennusmussutuskausi :)

   Poista
 2. Jumittaminen on tosi rasittavaa. Oletko muuten kokeillut syödä vähän enemmän? Mun mielestä sä syöt aika vähän (tosin en tiedä varsinaisten ruoka-annostesi kokoa) paljon liikkuvaksi... Tsemppaan itseni terveelliselle tielle niin, että tiedän olevani heikko luonne ja jos annan kerran periksi niin annan periksi kerta toisensa jälkeen. Siksi en voi antaa periksi kertaakaan...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan se rasittavaa, mutta ei mitenkään yllätys, kun paino on kuitenkin tippunut aika nopeaan tahtiin. Olen itse asiassa nyt yrittänyt syödä vähän enemmän, tänäänkin söin pastaa varmaan ensimmäisen kerran koko vuonna. Katsotaan mitä kroppa tästä nyt sanoo. Liikkumaan en nyt pääse, flunssa vaivaa :(

   Poista
  2. Kiitos, yritetään. Opettelen täällä hyvällä omallatunnolla lepäämistä :D

   Poista
  3. Mä kiinnitin samaan huomiota, että aika alhaisia kokonaiskalorimääriä sulla välillä on. Varsinkin jos laihdutus jatkuu pitkään, sillä ihan oikeasti voi olla negatiivinen merkitys, että syö vähän. Lyhyen aikaa voi olla vaikka millä kitukuurilla, mutta kuukausia kestäessään ei kannata syödä liian vähän.

   Ootko sä muuten lukenut Patrik Borgin kirjan Rentoa painonhallintaa? Jos ei ole osunut käteen, suosittelen. Itse olen lukenut sen 3 kertaa, ensimmäisellä kerralla itkin sitä lukiessani. Toisella kerralla alleviivasin puolet kirjasta, kolmannella kerralla kertasin. Ja taas voisi olla paikallaan lukea.

   Poista
  4. Olen yrittänyt löytää tuota Borgin kirjaa, mutta se tuntuu olevan loppuunmyyty ihan joka paikassa. Huuto.netistä ja antikvaareistakin tuntuu vaan löytyvän yhtä Borgin kirjaa, sitä jossa esitellään muutaman laihduttajan matkaa. Etsintä jatkuu... Voi olla että joudun turvautumaan kirjastoon, mutta ottaisin sen mieluummin omaksi.

   Poista