sunnuntai 15. maaliskuuta 2015

Liikuntaviikko 11: Vihdoinkin saliohjelma

Vuoden yhdestoista viikko on ohitse, ja tulihan sitä taas jonkin verran liikuttua; HeiaHeia kertoo että yhteensä kymmenen tuntia, ja koko vuoden 2015 aikana yhteensä 82 tuntia. Se tekee keskimäärin noin tunnin päivässä. Olen tähän ihan tyytyväinen.
Viikon tehtävänä oli kokeilla jotain uutta, ja sen tein tapaamalla kuntosalin PT:n, joka teki minulle aloittelijan ohjelman. Jännitin tuota tapaamista ihan kauheasti, eikä asiaa ollenkaan helpottanut se, että tapaaminen siirtyi pari kertaa. Mutta ei se lopulta ollutkaan niin kamalaa. Kävimme aluksi läpi tavoitteitani ja sain vähän ruokavinkkejä (joista suurinta osaa noudatin jo ennestään, jes!). Sitten lähdimme kokeilemaan eri laitteita ja miettimään ohjelmaani. Halusin ohjelman, jossa käytetään melko paljon laitteita, eikä vapaita painoja, koska se tuntui näin aloittelijalta jotenkin turvallisemmalta. Myöhemmin tätä sitten muokataan.

Uskalsin myös ensimmäisen kerran sanoa ääneen tavoitteeni; kahden ja puolen vuoden päästä täytän pyöreitä vuosia. Unelmani tavoitteeni olisi painaa silloin alle 100 kg ja pystyä juoksemaan. Siinäpä tavoiteltavaa... PT piti tätä mahdollisena tavoitteena, joten näillä mennään nyt.

Ensi viikolle en laitakaan mitään tavoitetta, vaan yritän liikkua niin kuin hyvältä tuntuu. Uuden saliohjelman opettelussa on jo omat haasteensa. Lisäksi loppuviikosta pitää käydä siellä lihavuusklinikalla, ja sehän tietenkin jännittää. Toivottavasti koko viikosta ei nyt tulisi ihan katastrofia...

5 kommenttia:

 1. Jeee! PT:n tapaaminen ei ollutkaan niin kamalaa - mähän sanoin sulle! Aivan mielettömän hieno juttu, että pääset sinne salille. Vaihtelu liikunnassa on kivaa ja hyödyllistäkin - mutta ennen kaikkea kivaa. Oikealla kaistalla olet menossa ja paino kyllä putoaa ja uskon PT:si tavoin, että pystyt saavuttamaan tavoitteesi! Lihavuusklinikalla joudut varmaan puntarille, mutta yritä ajatella positiivisesti - he haluavat ja oikeasti osaavat auttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mutta se oli kovin nuori ja kiltin oloinen PT! Enhän minä voinut tietää onko sieltä tulossa joku Bull tai vastaava :P

   Klinikka jännittää nyt vähän liikaa, mutta yritän nyt keskittyä kaikkeen muuhun. Kaikki ennakkopaperit hassuine kysymyksineen on täytetty, lääkelistat tulostettu, ruokavalittiedot kirjoitettu muistiin... Valmiina ollaan! Sain myös tosi ihanaa tsemppausta työkaverilta, joka tietää minne olen menossa.

   Poista
 2. Mulla kanssa tuo juokseminen on ollu pitkään haaveena. Tavoitteena. Edellisellä kierroksella (muutama vuosi sitten) kun pudotin noin 25kg vuoden sisään, sain jo otettua muutamia "lyhtypylvään" välejä hölkkäaskeleita kuolematta. Sitten tuli raskaus, keskenmeno, raskaus ja hoitovapaa ja tämän prosessin aikana se +25kg takaisin. Ja tietty pari vuotta ikää lisää. Enää ei pysty ottamaan juoksuaskeleita... Mutta, jos vaikka vielä joskus. Ja minä, joka olen aina vihannut juoksemista, nyt haaveilen siitä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei! Mutta hei, jos kerran olet pystynyt vähän juoksemaan, niin kyllähän sinä pystyt siihen taas jonakin päivänä? Vaikutat olevan jotenkin niin aktiivinen muutenkin.

   Poista
  2. Hehe, ainakin mun suu käy aktiivisesti ;)

   Joo, tavoitteena olis kesällä kokeilla taas pelästyttää ihmisiä lyllertämällä paikallisella purtsilla, jos paino vaan tässä tippuis tasaisesti. Tavoitteita, tavoitteita...

   Poista