perjantai 20. maaliskuuta 2015

Ilmanlaatu: Erittäin huono

Jouduinpa sitten taipumaan, ja hankkimaan hengityssuojaimen. Katupöly- ja siitepölytilanne on nimittäin täällä eteläisessä Suomessa aivan järkyttävän huono. Ilmanlaatu.fi on jo hyvän aikaa ilmoittanut, että meillä on erittäin huono ilmanlaatu. Ei yllätä. Ulos mennessä tulee melkein seinä vastaan, ja viiden minuutin kuluttua tuntuu ihan siltä kuin suu olisi täynnä hiekkaa.

Etsiskelin sellaisia pieniä, nenän sisälle tulevia suutinmaisia juttuja, mutta niitä ei löytynyt paikallisesta apteekista. Jouduin siis ostamaan tuollaisen yllä olevan härpäkkeen. Näyttää näin kuvassa lähinnä siteeltä, mutta kasvoille tuo viritellään. Mies kommentoi, että sekä näytän että kuulostan Darth Vaderilta kun tuo on kasvoillani. Hengittäminen on kieltämättä hieman normaalia raskaampaa tuon kanssa, mutta pystynpä sentään hengittämään. Darth Viktoriaksi tuo minua haukkuu.

Ulkoliikunta on tietenkin täysin poissa laskuista tällä hetkellä. Harmittaa! Ja pelkään että jämähdän sohvalle ja plösähdän kokonaan. Olen kyllä viihtynyt nyt uimahallissa, yleensä sallitun puolitoista tuntia putkeen, mutta ei oikein saa liikuttua kunnolla, kun keuhkot tuntuvat noin herneen kokoisilta.

Vinku ja vali vali, olisipa kevät jo ohitse!

4 kommenttia:

 1. Sama tilanne täällä, tosin mulla ei ole käytössä hengityssuojainta vaan kasa astmalääkkeitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla ei ole varsinaista astmaa, mutta piippua on täälläkin silti halailtu :(

   Poista
 2. Mä oon käyny suolahuoneessa. Yritän selvitä sen avulla allergiakaudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti googlata, ja tuo olikin minulle ihan uusi tuttavuus. Onko siitä mielestäsi ollut apua?

   Poista