perjantai 13. helmikuuta 2015

Pelottava, kamala kuntosali

Tilanne on tämä: haluaisin kovasti käydä kuntosalilla. Ongelma: En millään uskaltaisi. Pelkään että minulle nauretaan. Tai jotain pahempaa. En tunne kuuluvani joukkoon. Tuntuu että en osaa mitään enkä pysty mihinkään enkä jaksa mitään. Hyllyn liikaa ja näytän typerältä. Rikon kaikki laitteet olemalla liian painava niihin.

Kuva: Ms. Phoenix
Tiedän, että murehdin todennäköisesti turhia. Kävin nuorempana, laihempana ja lihaksikkaampana salilla pari vuotta. Silloin asuin Helsingissä, ja saatoin valita mukavan, pienen, vain naisille suunnatun ja kohtuuhintaisen salin, jossa oli paljon ns. tavallista väkeä, eikä juurikaan sellaisia supertrimmattuja, vähän pelottavia ihmisiä, eikä häliseviä teinejä, eikä kaapin kokoisia miehiä. Suurin ongelma vanhalla salilla olivat reisilihaslaitteissa naistenlehtiä lukevat rouvat. Vaan sitten muutimme kauemmas, eikä uudella kotipaikkakunnalla oikein ole mitään vastaavaa.

Mutta nyt olenkin sitten astunut oikein kunnolla mukavuusalueeni ulkopuolelle (ilmaisu jota vihaan!). Olen nimittäin ostanut vuoden salikortin työpaikan lähistöllä sijaitsevalle salille. Tähän mennessä olen vain hieman käynyt nuuskimassa ilmastoa ja testailemassa kuntopyörää ja crosstraineria. Mihinkään laitteisiin tai painoihin en ole uskaltanut vielä koskea. Ovat niin erilaisia, kuin aikoinani käyttämäni, enkä muuten niistäkään muista oikein mitään. Ensi viikolla olisi kuitenkin tarkoitus tavata salin personal trainer ja saada aloittelijan ohjelma. Jännittää ihan kamalasti! Tekisi oikeasti mieli perua koko juttu. Yritän nyt tsempata kuitenkin. Ei kai se nyt niiiiin kamalaa voi olla? Vai voiko? 

17 kommenttia:

 1. Tietenkään ei ole:) Jos pelkäät laitteita, pyydä pt:tä tekemään vapaapainopainotteinen (ahh mikä yhdyssana:) ohjelma. Musta on muutenkin tehokkaampaa tehdä vapaapainoilla ja seisten kuin istuskellen laitteissa. Kuntosali on aina hyvö satsaus:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivotaan näin. Ja kun hintakin oli kohtuullinen, niin kynnys tehdä tästä pysyvä harrastus on melko alhainen. Toivottavasti nyt innostuisin.

   Poista
 2. Niin, ollaankohan me käyty Helsingissä samalla salilla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kävin Stockmannin yläkerran naisten salilla ja sitten Kampissa oli saman firman pieni naistensali... tykkäsin :)

   Poista
 3. Ei kuntosalia tartte pelätä - siellä pääsee rikkomaan vaan omia rajojaan. Itsehän aloittelin harrastuksen vuosien tauon jälkeen tammikuussa, ja kivaa on ollut. Kyllä ne laitteet kestää! Itselläni on tosi simppeli ja lyhyt aloittelijan ohjelma, jotta sain taas tatsia hommaan. Nyt on uusi aika sovittuna PT:n kanssa, ja tarkoitus olisi lisätä ohjelmaan jotain pientä kivaa lisää... Sitten maaliskuun lopussa tai niillä tienoin tehdään uusi ohjelma jotta kroppa ei pääse liikoja tottumaan samoihin juttuihin... Reippain mielin vaan salille, ja pikku hiljaa huomaat jaksavasi enemmän ja pelotkin katoavat.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullahan oli nyt maanantaille sovittuna PT:n kanssa aika aloittelijan ohjelmaa varten, mutta nyt iski flunssa. Parin viikon kuluttua uusi yritys.

   ... mutta mitä jos ne laitteet ei oikeasti kestä? :O

   Poista
  2. Kyllä ne kestää! älä huoli.

   Poista
  3. Ja jos niissä on painoraja, niin kaipa PT siitä tietää. Googlailin noita Technogymin laitteita ja ainakin osassa näytti painoraja olevan 400 lbs, eli noin 180 kg... joten pitäisi sopia myös minulle. Todennäköisestihän ne kestävät oikeasti enemmänkin painoa ja tuo raja on vaan pitänyt jonnekin laittaa.

   Mutta nyt mulla onkin flunssan takia tapaaminen PT:n kanssa vasta parin viikon kuluttua. Pitää parannella.

   Poista
 4. Ehottomasti vaan salin puolelle rohkeasti! :) Jos laitteet pelottaa enemmän niin pyydä tosiaan jo mainittu vapaapainopainotteinen ohjelma. PT:n kanssa saat varmasti hyviä ideoita saliharjoittelun aloittamiseen ja jätät vaan turhat pelot pois!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen vähän tällainen stressaajatyyppi :D Yritän mennä rohkeasti eteenpäin.

   Poista
 5. Tiiätkö, voin niin hyvin samaistua tohon siun fiilikseen.. en oo itekkään käyny aikasemmin pahemmin salilla koska mietin ihan liikaa mitä muut ajattelee.. :o MUTTA sunnuntaina sit uskaltauduin salille ja se oli kyllä tosi kivaa ja kävin tänäänkin. En tykkää sellasista saleista joissa on paljon ihmisiä ja tuo sali on hiljasempi joten sopii miulle! :D Suosittelen menemään vaan kokeilemaan!! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa että en ole ainoa :) Ja kiva että tykkäsit. Nyt olisi tarkoitus saada se aloittelijan ohjelma, että tietäisin edes jotenkin mitä pitää tehdä... :)

   Poista
  2. et todellakaan ole,meitä on varmasti monia! :> siitä se lähtee. itekkin haluisin jonkun ohjelman että tietää mitä tekee :D pitää kysästä sieltä kuntosalilta saako sieltä sellasta! :> tsemppiä siulle!! :)

   Poista
  3. Varmaan aika monelta salilta saa... jos ei kaikilta. Mun salilla maksaa tosin 89 euroa, saa luvan olla hyvä ohjelma tuolla hinnalla :D

   Poista
  4. niinpä, no joo onhan tuo aika hintava mutta hyvään kannattaa satsata :>..

   Poista
  5. Totta, terveys on sellainen asia johon kannattaa satsata. Voisihan tuon summan käyttää vaikka 30 suklaalevyyn tai johonkin muuhun vähemmän terveellisen.

   Poista