keskiviikko 11. helmikuuta 2015

My Big Fat Fabulous Life

 Tosi-tv -sarja jossa seurataan yli 170 kiloista tanssijaa? Onko sellainenkin? Kyllä. Ystäväni vinkkasi minulle, että Youtube-julkkis joka esiityi Fat Girl Dancing -videoissa on saanut oma realitysarjansa. En yleensä ole kovin ihastunut tosi-tv -ohjelmiin, mutta jos luvassa on isokokoisia naisia harrastamassa liikuntaa, niin pakkohan se on katsastaa.


Alkuperäinen Fat Girl Dancing -video. Lisääkin löytyy: NoBodyShame (Mutta kommentit kannattaa jättää lukematta.)

TV-sarjassa My Big Fat Fabulous Life seurataan siis kolmekymppisen Whitney Thoren elämää. Whitney on juuri muuttanut takaisin vanhempiensa kotiin ja haaveilee aloittavansa oman isokokoisille suunnatun tanssikoulun. Parille tanssitunnille päästäänkin kurkkaamaan. Sarjassa seurataan myös Whitneyn ja hänen perheensä sekä lähimpien ystävien elämää - käydään shoppailemassa, mietitään miten munasarjojen monirakkulaoireyhtymä on vaikuttanut Whitneyn elämään, deittaillaan, pohdiskellaan laihduttamista, treenataan PT:n kanssa... Ja kuullaan Whitneyn pohdiskelevan teemoja kuten itsensä hyväksyminen, liikunnan riemu, muiden ihmisten suhtautuminen, masennus, terveys jne.


Suoraan sanottuna kyseessä ei ole kovinkaan laadukas sarja. Sen huonoihin puoliin kuuluu se, että se on aika rankasti käsikirjoitettu. Kaipa päähenkilön elämä muuten olisi liian tylsää. Päähenkilöillä ei ole oikein näyttelylahjoja, joten näytellyt kohdat huomaa aika helposti. Osa kohtauksista on jotenkin todella outoja. Esimerkiksi eräänä aamuna Whitney saa huomata että hänen isänsä on käynyt ostamassa 14 erilaista vaakaa, jotta löydettäisiin sopiva. Ja kaikki vaa'at on laitettu riviin keskelle keittiötä. Ja siinä sitten ihmetellään ja testaillaan niitä.

Sarjassa on kuitenkin omat hyvät puolensa. Ensinnäkin se, että sarjassa nähdään erittäin isokokoinen nainen, joka ei pelkää tanssia ja harrastaa muutakin liikuntaa. Whitney Thorella on myös hyviä ajatuksia oma vartalon ja itsensä hyväksymisen tärkeydestä, ja siitä miten kannattaa sanoa elämälle kyllä, eikä jäädä kotiin jurnuttamaan ja suremaan läskejään.

Ei tästä sarjasta ihan uutta suosikkia tullut, mutta se on omalla tavallaan ihan pirteä yritys. Taidan katsoa sitä ihan vaan siksi, että saan nähdä lisää tanssia.

2 kommenttia:

 1. Huomaa kyllä tässä hyvin, miten lihavakin kantaa itsensä tosi ryhdikkäästi ja näkee että lihaksistoa on paljon ja on tullut jokunen tunti treenattus:) Ei se aina ole kiloista kiinni. Itse vasta nelikymppisenä alkaa tähän havahtumaan:)

  Tuo pcos on viheliäinen juttu. Sehän usein on liitoksissa kilpparisairauksiin ja d2:seen ja sotkee koko hormonitoimintaa. Lääkärit eivät oikein tahdo osata edes selvittää, saati hoitaa ko. sairausvyyhtiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta, totta. Tällaiset isot liikkujat vaan tuntuvat usein piileskelevän jossain. Saisivat tulla enemmän näkyviin, niin meihinkin totuttaisiin.

   Pcos oli minulle aika uusi tuttavuus. Kuulostaa hankalalta sairaudelta.

   Poista