tiistai 24. helmikuuta 2015

Miten vanhoja vaatteita kehtaa käyttää?


Ensin: MINÄ MAHDUN LEMPPARIHOUSUIHINI!!!

Ne ovat Zhenzin tummat farkkucaprit, joiden lahkeessa on brodyyrikukkia. Ostin ne vuonna 2006 tai 2007. Viimeksi käytin niitä omissa polttareissani vuonna 2008. Silloin ne tuntuivat tukalan tiukoilta... Nyt vyötärö oli oikein mukava. Hieman hämmentävää, koska olen tällä hetkellä ainakin kolme kiloa isompi kuin tuolloin. Olen kai vähän tiukemmin pakattu näin vanhemmiten.

Kehtaanko viilettää kesällä kukkacapreissa?
Siitä päästäänkin asiaan: miten vanhoja vaatteita kehtaa käyttää? En nyt tarkoita mitään laadukkaita vintagevaatteita 50-luvulta, vaan ihan tavallisia vaatteita. Vaikka sellaisia kukkaisia farkkucapreja vuodelta 2007. Kesäistä kukkamekkoa, jossa nautiskeltiin auringosta kesällä 2005? Valkoista H&M:n kietaisuneuletta 2000-luvun alusta? Entäs vanhat bootcutfarkut, ajalta jolloin ne viimeksi olivat in? Bootcutfarkut ovat kuulemma taas tulossa takaisin,  joten... Ehkä? En ole varsinaisesti mikään muotiguru, joten on vaikeaa hahmottaa mikä on tarpeeksi neutraalia ja ajatonta.

Miten vanhoja vaatteita sinä suostut kiskomaan päällesi?

12 kommenttia:

 1. Mä käytän vaatteita, joissa itse tunnen viihtyväni eli ei sillä vaatteen iällä ole niin merkitystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, tämä on toki hyvä pointti. Mutta sitten alan miettiä, että onko joku vaate esim. töihin korrekti. Sopiiko toimistotyöntekijän hiihdelle ympäriinsä kymmenen vuoden takaisessa housutyylissä ja kukkapaidassa vuodelta 2004... Vapaa-ajan pukeutuminen on sitten helpompaa :)

   Poista
 2. Jos vaatteet on siistit, ei vuosikerralla ole väliä. ONNITTELUT lempparipöksyihin mahtumisesta - upeaa!

  VastaaPoista
 3. Ei vaatteen iällä ole mitään väliä:) Ostan paljon vaatteita käytettynä joten en välttis edes tiedä kuinka vanhoja ne vaatteet on:) jos vaatteet on hyväkuntoiset ja sopivat niin mikä ettei:) Myönnän kyllä joskus 2009-2010 heittäneeni miehen "Simo vaatehuoneelta" sillkipusakan menemään omin lupineni eli ehkä siinä menee raja...eiks se mainos ollut joskus 90-luvulla:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miehet! :D Minunkin miehelläni on vielä jäljellä ja aktiivisessa käytössä fleecehuppari, joka oli vanha jo silloin kun aloimme seurustella. Ensi kuussa siitä tulee 15 vuotta...

   Poista
 4. Mietin eilen itte samaa, kun kaivoin varastosta mun vanhat, pieneksi jääneet vaatteeni. Yllätys oli että kahdet vanhat 42 koon housut meni ihan noin vaan pääle. Mutta ne ei ihan tätä päivää ole. Eikä viime vuottakaan. Muistaakseni ne on palttiarallaa 10v vanhat. Reisitaskut ja silleen... Pidän niitä ainaki koton, en varmasti heitä niitä roskiim, kun ne on mun "hoikkuusmittarit".
  Eikö ookki niin parasta kun saa päälle jotain jo kerran (tai pari) pieneksi jäänyttä vaatetta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Reisitaskuhousut on kyllä ihan oma lukunsa :D Olen itse säästänyt sellaisia vaatteita, joiden olen ajatellut olevan melko ajattomia, tai joista olen vaan pitänyt ihan tosi paljon. Muut ovat lähteneet kiertoon kavereille ja sukulaisille, tai UFFiin. Se "ajattomuus" alkaa vaan jossain vaiheessa näyttää vanhanaikaiselta...

   Poista
 5. Hei onnea, hieno juttu tommonen että mahtuu housuihin mitkä ei oo aikasemmin ollu hyvät päällä!! :)

  VastaaPoista