lauantai 28. helmikuuta 2015

Kevät tulee niiskutellen

Huomasin tänään, että allergiakausi on alkanut. Olen toki ottanut allergialääkettä jo reilun viikon, mutta tänään oli ensimmäinen päivä kun tunsin keuhkoissa, että lepän siitepölyt ovat ehtineet Suomeen. Olisivat voineet pysytellä poissa vielä vähän aikaa.

Kevät on kurjaa aikaa. Valo lisääntyy, ihmiset kaivautuvat esille talvipesistään ja sovittelevat jalkoihin uusia lenkkareita. Minä tyhjennän apteekin allergialääkehyllyt, laitan tablettia naamaan, tippaa silmiin, suihketta nenään, jauhetta keuhkoihin. Linnoittaudun sisätiloihin ja kiroan katupölyt ja siitepölyt. Huuhtelen nenää, kiroan, huuhtelen lisää. Vetelen herkkuja, kun kaikki on niin kurjaa, eikä mitään kivaa voi tehdä, ainakaan kunnolla. Ei edes liikkua! Paitsi ehkä vesijuosta, ihan hiljaa, kun keuhkot tuntuvat noin herneen kokoisilta.

Koivu - vihollinen numero 1!
Kuva: werner22brigitte/Pixabay
Haaveilen Etelänavalle muutosta. Siellä ei kai ole kovin paljon siitepölyjä. Kesän keskilämpötila näyttää olevan siellä -25 astetta, talven keskilämpötila -45 astetta. Melko siitepölytöntä, luulisin. Ja pingviinit eivät varmaan pahemmin aiheuta katupölyä. Tosin onnistuisin varmaan tällä tuurilla kehittämään pingviiniallergian.

Olen tänään yrittänyt miettiä jonkinlaista strategiaa kevään varalle. Jos ei ihan huonosti käy, voisin harrastaa sisäliikuntaa vielä koko marraskuun, ehkä vähän huhtikuussakin, jos ei ole paha vuosi. Sen jälkeen pitää varmaan tyytyä uimahalliin ja vesijuoksuun, ehkä kevyeen vesijumppaan, siihen asti, että halli menee kesälomalle. Onneksi juhannuksen jälkeen alkaa yleensä helpottaa. Pitää yrittää henkisesti varautua siihen, että en kevään aikana pahemmin laihdu. Pääasia, että en liho. Aika usein onnistun siitepölykauden aika keräämään sellaiset kymmenen lisäkiloa, pahana vuonna enemmänkin. Toivottavasti sokerittomuus nyt pitäisi mielihalut kurissa.

Tule jo, syksy!

8 kommenttia:

 1. Voi ei!!! Nyt harmittaa kyllä sun ja erityisesti poikani puolesta, sillä tiedossa tiukka kevät taas:/ Auttaako Duact sulle yhtään? Mulla 5 vuotta raskaus/imetysaikaa putkeen ja noi allergiat on vaivanneet tosi vähän koko tänä aikana. Tsemppiä paljon!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Saan Duactista kovaa päänsärkyä... :( Olenkin kuullut että monella ei allergiat juuri oireile raskausaikana. Pitää toivoa, että saisi itsekin kokea sen joskus :)

   Poista
  2. Toi on kyllä niin totta. Mä olen tosi pahasti ollut omenoille esimerkiks allerginen ja nää vuodet syönyt niitä sitten koko loppuelämän edestä:) Harmi ettei Duact auta, se on kyllä tosi hyvä lääke joka sekin multa kielletty jo viitisen vuotta.

   Poista
  3. Oi, ymmärrän ihan tuon omenajutun! Yhtenä vuonna pystyin syömään satsumia, ja taisin syödä niitä saavillisen... Hedelmät on kyllä niin hyviä.

   Poista
 2. Voi miten ikävää. Jos et pääse liikkeelle, yritä vähentää syömistä ettei jo pudotetut kilot pääse ryömimään takaisin (näin käydessä varmasti masentaa ja taas syö lisää...). Itselläni pahin allergia iskee vasta juhannuksen jälkeen kun heinät alkavat kukkimaan. Hirmuisesti tsemppiä vaikeaan aikaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä on vielä se hankaluus, että jos ei pysty liikkumaan kuin normaalisti, tulee nysvättyä enemmän kotona, ja jääkaapille on niin lyhyt matka :D Pitää yrittää tsempata. Tänään on itse asiassa parempi olo kuin eilen... ehkä nuo lääkkeet alkavata tehota.

   Poista
  2. Juu, tiedän tunteen kun jääkaappi kutsuu :-D. Toivottavasti lääkkeet jeesaa, ja pystyt jatkamaan liikuntaa normaalisti.

   Poista
  3. Toivotaan. Ainakin niitä on tarpeeksi: muovikassillinen :D

   Poista