torstai 29. tammikuuta 2015

XXXXL-koon vaateongelma

Minulla on vaateongelma. Kaikki housuni ovat käyneet liian suuriksi vyötäröltä, varsinkin selkäpuolelta. Vyöllä on vähän hankalaa kuroa kasaan parikymmentä senttiä ylimääräistä kangasta. Ja onhan se vähän ikävää jos housut valahtavat nilkkoihin vaikkapa kesken kokouksessa pidettävän esityksen tai kun kipitän junalle.

Koska minulla sattuneesta syystä on kaapissa samaa housumallia niin koossa 60 kuin 58, heivasin isoimmat housut varastoon ja kaivoin sieltä esiin ne pienemmät. Vähän epävarmasti sovittelin pienempiä farkkuja jalkaan, muistikuvissa nimittäin oli käsitys, että olisin viimeksi mahtunut niihin ainakin viisi kiloa nykyistä pienempänä. Mutta ei. Housut sujahtivat jalkaan... ja nekin ovat vyötäröltä liian isot. Sen sijaan takapuolta, reisiä ja pohkeita nämä pienemmät housut hyväilevät vähän liiankin tiukasti. Eikös sen paikallisen laihtumisen pitänyt olla mahdotonta?

Kuva: Jessica Hartman Jaeger/Lane Brynantin katalogi 1940

Tämän hämmästyttävän havainnon takia olen viime päivinä jättänyt farkut kaappiin ja sonnustautunut mekkoon tai hameeseen. Siksi olenkin tuntenut itseni lähinnä yhdeksi yllä olevan kuvan naisista. Varsinkin sinä päivänä, kun päälläni oli Scarlett & Jo -merkin musta kukkamekko, joka malliltaan muistutti aika lailla vasemmanpuoleista. Hieman pienemmät olkatoppaukset toki, ja vähemmän siveellinen kaula-aukko.

Kyllähän se työpäivä yleensä hameessa sujuu, kun koko päivä menee sisätiloissa, mutta lumessa on ikävä tarpoa hameessa. Eli tähän housuongelmaan pitäisi keksiä joku ratkaisu. On kai pakko lähteä kaupoille, vaikka inhoan housujen ostamista. Voi kun vaatevalmistajat joskus huomaisivat, että kaikki lihavat naiset eivät muodoltaan muistuta plussapalloa, jolla pyöreä keskus ja tikkumaiset raajat.

4 kommenttia:

 1. Itselläni on samanlainen ongelma - vyötäröni on aivan liian pieni lantiooni verrattuna. Kun löydän housut johon saan ahterini mahtumaan, niin sitten vyötärö roikkuu löysänä. Se on niiin ärsyttävää! En ole löytänyt ratkaisua vaatekaupoista, yleensä tyydyn itse surruuttelemaan ompelukonella vyötäröltä senttejä pois.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ärsyttävä ja yllättävän yleinen ongelma. Tässä tapauksessa asiaa vielä pahensi se, että nämä housuni ovat aikaisemmin istuneet ihan hyvin... nyt sitten jotain outoa on tapahtunut. Ennustan tuskaisaa housushoppailua.

   Poista
 2. Mulla on sama ongelma, eli vyötäröni on lantiotani selvästi kapoisempi ja siksipä olenkin tyytynyt käyttämään trikoohousuja joihin voi tarpeen vaatiessa itse tehdä kiristyksiä, siis vyötäröön kun kapenee. :) Syy miksi en ole varsinaisia housuja oikein tykännyt käyttää, koska jos vyötäröstä on sopiva, niin muualta on liian kireät (kohta ratkee!) tai jos muualta on sopiva, nini sitten vyötärö on lii-iiiian iso eikä vyötkään tunnu kivoilta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tutulta kuulostaa. Meillä töissä arkisin housuvaihtoehto jota voi pitää on vähän siistimmät farkut, trikoolinjalle ei oikein voi lähteä, vaikka olisihan se mukavaa löllötellä työtuolissa legginsit jalassa. Olisi helppoa vetäistä pienet joogasessiot jossain välissä, kun on valmiiksi joustavat vaatteet.

   Poista