lauantai 24. tammikuuta 2015

Likaista menoa uimahallissa

Viime päivinä lehdistä on saanut lukea, miten naiset eivät halua peseytyä mennessään uimaan. Ongelma tuntuu vaivaavan erityisesti Yrjönkadun uimahallia Helsingissä.

Niissä kahdessa uimahallissa joita yleensä käytän en ole huomannut tämän ongelman olevan erityisen paha, mutta enpä ole erityisesti asiaa miettinytkään. Muutamia tapauksia on tullut vastaan, mutta ne ovat olleen poikkeuksia. Toki vesijuoksuradalla näkyy välillä rouvia, jotka eivät ole kastelleet hiuksiaan. Tänä vuonna uimahallissa on kai otettu näihin tiukempi linja, koska nyt uimavalvonta on alkanut jakaa rouville (jostain syystä ovat aina vanhempia naisia) kertakäyttöisiä uimalakkeja. Erilaisia turbaaneja ja uimalakkeja ja suihkumyssyjä on myös alkanut näkyä halleissa yhä enemmän.

Kuva: lisbokt
Mutta kyllähän uimahalleissa kaikenlaista näkee. Kerran eräs vanha rouva unohti pukea uimapuvun, joskus joku äiti tai isä on joutunut säntäämään pelkässä pyyhkeessä (jos siinäkään!) hallin puolelle, kun vikkelä pikkulapsi päättää yrittää pakoon. Kerran tuli vastaan nuori isä, joka nähtävästi jännitti uimareissua villin lapsen kanssa, että unohti vaihtaa kalsarit uimahousuihi. Varmaan jokainen tietää miten käy, kun valkoinen puuvillakangas kastellaan... Uimavalvojat ohjasivat hienotunteisesti nuoren isän takaisin pukuhuoneeseen.

Hauskin tapaus johon olen uimahallissa törmännyt, oli kauttaaltaan tatuoitu keski-ikäinen rouva, joka saapui paikalle lastensa kanssa. Hän puki uimapuvun jo pukuhuoneessa, ja kun joku muistutti että suihkussa pitäisi käydä ennen uintia, hän ärähti vain, että hänhän ei julkisella paikalla kekkaloi alasti, ja jatkoi suoraan altaalle. Vesijuostessaan hän selitti kovaan ääreen ystävälleen, miten hän tuntee paljon moottoripyöräjengiläisiä, ja miten he ovat niin upeita ihmisiä, jotka pitävät aina hänen puoliaan. Rouva muisti myös haukkua uimahallin henkilökunnan, joka kehtasi kieltää rouvan lapsia hyppimästä altaaseen suljetulta pomppulaudalta.

Useimmiten uimahallissa tuntuu kuitenkin olevan hyvin rauhallista. Hygieniasta en tiedä. Yritän olla ajattelematta asiaa liikaa, ja huolehtia omalta osaltani siitä, että itse olen mahdollisimman puhdas uimaan mennessäni.

4 kommenttia:

 1. Jokseenkin huvittavaa, ettei siellä suihkussa voida käydä ennen hallin puolelle menoa. Ja nauratti tuossa uutisessa ne naiset, jotka meikkien kanssa menee uimaan. Jos ajatuksena on näyttää kauniilta, nin luulempa sen olevan päinvastaista kun meikit naamalla läjähtää uimaan. Ehkä jopa pelottavaltakin. :) Eli meikit veks, tukka märäks ja menoks!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nokun meikki! Muistan kyllä kymmenen vuoden takaa kun kävin Stockmannin naisten salilla, niin sielläkin oli aina muutama parfyyminhajuinen treenaaja, joka treenasi oikein varovaisesti että ei vaan tulisi hiki tai meikki sotkeentuisi. Noh, jokaiselle oman maun mukaan...

   Poista
 2. Heh, näin tämän uutisen samana päivänä kun olin menossa ekaa kertaa testaamaan Yrjönkadun uimahallia. Olin vähän kauhuissani, mutta ainakin tuolla vuorolla kaikki daamit olivat siististi peseytyneet. Tunnelmaa pilasi vain yksi teräsmummo, joka kauhoi kaikkia muita nopeammin, ja jota selvästi ärsytti me muut "hitaat" jotka piti aina puhkuen ja puhisten ohittaa kylki kylkeä hipoen... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rauhoittavaa kuulla. Ehdin jo sopia kaverin kanssa uintitreffit Yrjönkadulle. Toivottavasti väki on puhdasta vielä silloinkin.

   Poista