perjantai 16. tammikuuta 2015

Mitäpä jos vain pitäisit suusi kiinni?

"Minä olen nähnyt sinut täällä ennenkin!"

Vesijuoksin kaikessa rauhassa, kun eräs rouvasihminen lyöttäytyi seuraani. Tämä rouva ei näyttänyt tutulta. Hän kuitenkin ilmaisi heti nähneensä minut uimahallissa ennenkin, ehkäpä viime kesänä. Aha. No kai minä erotun joukosta. Ei meitä päälle 150-kiloisia naisia siellä kovin montaa käy... muutama kuitenkin.

Eipä siinä mitään, voin minä välillä muutaman sanankin vaihtaa ihmisten kanssa. Olen vuosien mittaan tullut naamatutuksi aika monen uimahallin vakkarin kanssa ja kyllähän siinä tulee sana jos toinenkin vaihdettua kun vuodesta toiseen tahkoaa samaa rataa edes takaisin. Mutta tämä rouva. Hänessä oli jotain, joka sai niskakarvani pystyyn. Hän kyseli ihan vähän liian henkilökohtaisiin meneviä kysymyksiä, mutta ei kertonut itsestään mitään. Hänen kasvoillaan oli ihan vähän epäaito, alentuvainen ilme. 

"Mitä vesijuoksu on tuonut sinun elämääsi? Ai se on mukavaa. Entä mitä muuta? Onko se parantanut elämänlaatua? Kerro lisää."

Olin vähän hämilläni, ja yritin keskittyä vain omaan suoritukseen. Rouva kuitenkin jatkoi keskustelua aina kun kohtasimme radalla. 

"Oletpa reipas. Kannattaa käydä uimassa usein, se on oikein hyvää liikuntaa ylipainoisille. Kaksi kertaakin viikossa on ihan hyvä juttu."

Sittenpä se iski: olin tavannut ihmisen, joka oli oikein erinomaisen innostunut nähtyään oikein lihavan ihmisen liikkumassa! Tässäpä oiva tilaisuus ylistää ihmistä, joka oli ottanut itseään vihdoinkin niskasta kiinni ja päättänyt aloittaa Uuden Hoikan Elämän! Koska toki tämä urheileva lihava olisi hyvinkin pian hoikka, kun ensimmäistä kertaa elämässään oli päättänyt nostaa takapuolensa sohvalta, pyyhkiä sipsinmuruset rinnuksiltaan ja lähteä reippailemaan. Ei vaan nähtävästi jo toisen kerran, olihan sama lihava todistettavasti käynyt uimahallissa ainakin kerran aikaisemmin, puolisen vuotta sitten. Nyt vaan kannustamaan, kun tuo eihän tuo lihava muuten itse tajuaisi tulla uudestaan uimahalliin. Mikä mainio tilaisuus suorittaa päivän hyvä teko, lihavan, avuttoman ihmisen ohjeistaminen terveellisen elämän pariin! Tietenkin mairea ilme kasvoille aseteltuna.

Olen yleensä melkoisilla lehmän hermoilla varustettu, mutta nyt alkoi ärsyttää niin, että teki mieli tönäistä täti alas tikkailta. Miten ihmeessä joku voi luulla, että täysin vieraan ihmisen "kannustus" on tarpeen aikuiselle ihmiselle? Tai että hänen mielipiteensä kiinnostaisi minua? Tai että "reippaaksi" kehuminen on sopivaa, kun kohde on vanhempi kuin viisivuotias? Käyköhän rouva myös kommentoimassa muille heidän liikuntatottumuksiaan, vai onko tämä varattu vain lihaville ihmisille?

Mitäpä jos kaikki vaan keskittyisivät siihen omaan suoritukseen, ja pitäisivät mahdolliset ajatukset ja kommentit omana tietonaan. Niin kaikilla olisi hauskempaa, ja voisimme nauttia liikunnasta ihan omassa rauhassa.


7 kommenttia:

 1. Veit sanat suustani.
  Idioottimaista käytöstä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näinhän se on... Noh, jospa tämä helpottaisi kun tammikuu on jo mennyt nyt ja satunnaiset kävijät ovat siirtyneet liikuntapaikoista takaisin sohville :)

   Poista
 2. no hohho,kaikenlaisia tyyppejä sitä onkin :o

  VastaaPoista
 3. Juuri näin: ensin ihmetellään, kun läskit ei liiku ja sit kun ne liikkuu, niin sit ihmetellään kuinka ne nyt liikkuuki ja totta kai jokaisella on oma mielipiteensä aiheesta, joka pitää sitten tulla julistamaan. Itsellä absurdi tilanne uimahallin suihkussa. Olen alasti suihkussa, kun rouvashenkilö mittaa mut päästä varpaisiin ja ryhtyy valistamaan kuinka selluliitin saa sulatettua kuivaharjauksella. Oikeesti?!? Yleensä olen melko suorasanainen nainen, mutta siinä alasti selluliittiopastettavana oli aika hämmentyny olo. No, tää ei nyt liittynyt sinänsä aiheeseen, mutta ihmettelen kuinka joillakin ihmisillä on pokkaa :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hahaha, mahtoi olla absurdi tilanne :D Viimeksi minä olin ihan ihmeissäni, kun sain pukuhuoneessa "valistusta" siitä, että PT-palvelut ovat ihan turhia, kannattaa vaan tulla salille joka päivä tekemään jotain, kuten valistajan kaveri joka oli ennen "kolme kertaa niin iso kuin sinä", ja nyt alle sadan kilon. Noh, kai se pitää vaan tsemppauksena ottaa.

   Poista