sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Liikuntaviikko, viikko 3

Vuoden 2015 kolmas viikko oli melko työntäyteinen, ja liikunnan kannalta ongelmia aiheutti uskomaton liukkaus, joka tehokkaasti esti lähes kaikenlaisen ulkoliikunnan ja reippailun. Pitäisi ehkä vakavasti harkita jonkinlaisten nastakenkien hankkimista. Olen vain hieman huolissani siitä, millaista jälkeä ne tekevät lattioihin, kun en ole ihan keveimmästä päästä. Olisikohan Icebug hyvä valinta? Vai olisiko joku kenkään kiinnitettävä härpäke parempi?

Haastavasta tilanteesta huolimatta en jäänyt sohvalle makaamaan, vaan aloitin viikon hieman raskaammalla vesijumpalla, joka tuntui aivan mahtavalta. Se ei suinkaan jäänyt viikon ainoaksi vesiliikunnaksi, vaan ehdin viikon aikana käydä toisessa samanlaisessa vesijumpassa (tehokkaan tuntuista, paljon väkeä), sekä hieman kevyemmässä vesijumpassa (ei kulkenut jostain syystä ollenkaan), nyrkkeillä ja potkia syvässä vedessä (hauskaa!) ja vesijuostakin vähäsen (kulki aika kivasti, ruuhka haittasi hieman). Lumenluontiinkin ehdin, vaikka Ilta-Sanomat kovasti varoitteli, että ei kannata (hengissä ollaan, kaikesta huolimatta).


Käväisin myös toteamassa, että vaikka tiet ovat muuttuneet luistinradoiksi, niin metsässä ei ole lunta juuri ollenkaan. Purot solisivat ja jäät olivat sulamassa pois. Ihmeellisen keväinen tunnelma, vaikka aurinko itsepäisesti piilotteli pilvien takana.

Viikon uutuus oli vedessä tapahtuva trampoliinijumppa, josta lisää myöhemmin. Ehdin myös hieman herätellä vanhaa joogaharrastusta, mutta se oli vielä melko kömpelön oloista, enkä jaksanut joogata kovinkaan kauan putkeen, edes aloittelijoille tarkoitetulla ohjelmalla. Mutta tästä on hyvä lähteä parantamaan.

En usko, että liikuntatahti pysyy jatkossa ihan näin kiivaana. Nyt vuodenvaihteessa minulla on ollut epätavallisen paljon aikaa ja normaalia lyhyempia työpäiviä. Ensi viikolla palataan taas arkeen. Katsotaan, miten jaksan jumppailla ja joogailla arjen keskellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti