perjantai 16. tammikuuta 2015

Joogaa isommassa koossa

Nuorempana kävin muutaman joogakurssin ja pidin niistä. Harrastus kuitenkin jäi. Nyt kymmenen vuotta myöhemmin jooga on taas alkanut houkutella, mutta jouduin toteamaan, että eipä se olekaan niin helppoa isommassa koossa. Maha, mihin minä laitan sen? Miksi tuo peppu on nyt taas tiellä? Ja miksi nuo rinnat yrittävät tunkea naamalle? Pysyisivät paikoillaan!

Kuva: Fat Yoga
Onneksi on netti ja Amerikan ihmemaa. Löysin nimittäin aivan mahtavan sivuston: Body Positive Yoga. Sivustolla amerikkalainen joogaopettaja Amber kertoo erilaisista tavoista muokata asanoita suuremmalle keholle sopiviksi, ja selittää myös miksi eri asanat eivät toimikaan toivotulla tavalla, kun joogaajalla on isompi maha tai paksummat reidet tai joku muu liikkuvuutta rajoittava tekijä. Savanasa-video sai minut heti huokaisemaan helpotuksesta... ai siksi se ei tunnu oikealta!

Body Positive Yogan Youtube-kanavalta löytyy videoita ongelmaan kuin ongelmaan:
Tajusin vasta nyt, että olisinhan minä voinut käyttää joogavöitä ja erilaisia tukia myös niillä kursseilla. Miksi opettaja ei kertonut niiden olemassaolosta? Niitä saa ostaa Suomestakin, eli ne eivät ole pelkästään mitään Amerikan hömppää.

Aika kaivaa esiin vanhat joogavideoni DVD-hyllyn perältä, ja kokeilla uudestaan. Jospa onnistuisi paremmin, kun tiedän edes muutaman tavan soveltaa asioita. Ainakin sen savasanan suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti