perjantai 23. tammikuuta 2015

Isoja liikuntavaatteita etsimässä

Isojen liikuntavaatteiden löytäminen on välillä melko hankalaa. Erityisen vaikeaksi homma menee, kun tullaan kokoon 56 ja sitä suurempiin kokoihin. Amerikan ihmemaasta kyllä löytyisi vaikka mitä, onhan siellä enemmän väkeäkin, mutta jos ei halua maksaa tulleja, veroja ja huimia postikuluja, kannattaa pysytellä kotimaan, tai ainakin EU:n alueen kaupoissa. Vaikka nettikauppoihin shoppailu taitaa enimmäkseen mennä.

Useimmista isoja kokoja myyvästä vaateliikkeestä saa silloin tällöin erilaisia trikoohousuja, collegehousuja ja t-paitoja. Niitä kannattaa ostaa, jos niistä pitää. Itse kuitenkin haluaisin mielelläni liikuntavaatteiltani ehkä hieman sopivampia materiaaleja, jos on tarkoitus hikoilla. Sataprosenttinen puuvilla tuntuu kuivana ihan mukavalta päällä, mutta kerää ikävästi hikeä ja alkaa ehkä muutenkin hangata tai tuntua epämukavalta pitkän päälle. Tämä on tietenkin makuasia; se joka pitää puuvillaisista liikuntavaatteista, käyttäköön niitä.

Osa isoista naisista löytää hyviä liikuntavaatteita miesten puolelta. Omaan vartalonmalliini miesten vaatteet eivät kuitenkaan oli ikinä sopineet  - liian pitkät hihat, liian leveät hartiat, ei tarpeeksi tilaa takapuolelle ja reisille, puoli metriä tyhjää tilaa vyötäröllä, ja niin edespäin. Oma vaatekokoni on 58/60, joten keskityn tässä nyt enimmäkseen niihin paikkoihin, joista löytyy kokoja ainakin tähän kokoon saakka. Tässä koossa ei valitettavasti ole kovinkaan paljon liikuntavaatetta tarjolla, mutta tilanne on viimeisen kymmenen vuoden aikana parantunut huomattavasti. Postauksen lopusta löytyy myös muutama vaatemerkki joka tekee urheiluvaatetta kokoon 54 asti, josta toivottavasti on jollekulle iloa.

Liikuntavaatteita (ainakin) kokoon 60

Jos kaipaat kokoa 56 isompaa liikuntavaatetta, on Suomessa oikeastaan vain kaksi vaihtoehtoa: Ellos ja Cellbes. Kumpikin on nettikauppa. Lisäksi liikuntavaatteita saattaa löytää isojen kokojen vaateliikkeistä, vaikkapa Lorellasta, joka myy useita eri merkkejä, kuten Ulla Popkenia. Ulla Popkenin nettikauppa toimittaa myös Suomeen.

Ellos myy isoja liikuntavaatteita muutaman eri merkin alla. Ellos Sport on Elloksen oma sporttimallisto, johon kuuluu lähinnä sisäliikuntavaatteita ja juoksutrikoita ja vastaavia. Osaa vaatteista löytyy kokoon 60 saakka. Hinnat ovat kohtuullisia, ja alennuskampanjoita tuntuu tässä nettikaupassa olevan usein. 

Jos olet aikaisemmin tilannut Ellos Plus -malliston vaatteita, ota huomioon, että Sport-malliston vaatteet ovat hieman niukemmin mitoitettuja kuin Plus-malliston. Niiden onkin ymmärtääkseni tarkoitus olla melko vartalonmyötäisiä, mikä ei välttämättä ole kaikkien mieleen, osa meistä kun vähän arastelee makkaroiden näkymistä. Mutta siitä toki selviää valitsemalla isomman koon. 

Sportissa on minun mielestäni otettu hyvin huomioon, että isokokoiset naiset eivät välttämättä ole malliltaan plussapalloja joilla on tikkujalta. Minulla on useammat Sportin liikuntahousut, ja monissa on meille päärynöille hyvin sopiva korkeahko ja kapeahko vyötärö. Mutta osa malleista saattaa olla sopivampia myös omenavartaloisille – kannattaa lukea kommentit. Paitoihin en ole ollut yhtä ihastunut, koska niissä on usein omaan makuuni liian lyhyet hihat. Vähän suojaa alleille, kiitos!

Myös Ellos Plus-malliston puolelta löytyy joskus liikuntaan tarkoitettuja vaatteita, kuten collegehousuja, huppareita ja softshell-takkeja, joskus jopa kokoon 64.

Suosittelen: Jessie Pant -housut


Ellos Sport -malliston Jody-paita.
Kuva: Ellos
Ellos Sport -malliston Jessie Pant.
Kuva: Ellos

Toinen Elloksen myymä urheiluvaatemerkki on Áhkká, joka on keskittynyt ulkoiluvaatteisiin. Merkkiä on kehuttu yhtä hyväksi kuin monta kalliimpaa merkkiä. Ahkka on ehkä Elloksen muihin hintoihin verrattuna hintavammasta päästä, mu

Áhkká tekee osaa malleista kokoon 60 asti. Oman kokemukseni mukaan Áhkká on hieman niukemmin mitoitettu kuin Sport, mutta kokemukseni perustuu lähinnä takkeihin ja muihin ei-joustavasta kankaasta tehtyihin vaatteisiin, jotka minulla jäivät kinnaamaan hihoista. Itse en tällä hetkellä oikein uskalla tilata Áhkkáa, koska olen melko varma että hihaongelmani jatkuu tämän merkin osalta. Se ei ole minun kohdallani mitenkään harvinaista, joten jos sinulla ei ole erityisen suuria käsivarsia, ongelmaa ei pitäisi olla.

Sen sijaan omistan Ahkkan kerraston, josta olen pitänyt kovasti, ja joka on erittäin mukava päällä. Se on palvellut minua useamman vuoden, ja on vielä hyvässä kunnossa. Áhkkán housuja en ole kokeillut, mutta himoitsen oransseja kuorihousuja, jotka heidän mallistostaan tällä hetkellä löytyy.

Suosittelen: Kerrastot

Áhkkán Helena W Shelol -kuoritakki.
Kuva: Ellos

Cellbes myy  muutamaa mallia sisäliikuntavaatteita ja ulkoiluun sopivaa vaatetta kokoon 58/60 tai jopa 62/64, niin sisäliikuntaan kuin ulkoiluun. Vaatteet ovat usein iloisen värisiä ja pirteitä.

Omat kokemukseni tästä kaupasta eivät ole kovin runsaat eivätkä kovin ruusuiset (en ollut tyytyväinen kokeilemieni vaatteiden laatuun), mutta minulla on muutama ystävä jotka vannovat tämän nettikaupan nimeen, ja ovat erittäin tyytyväisiä esimerkiksi ostamiinsa ulkoiluvaatteisiin. Minulla on siis saattanut olla vain huonoa onnea ostamieni vaatteiden kanssa. Kuten aina, kannattaa lukea jokaisen vaatteen saamat kommentit.

Suosittelen: Kokeilemaan rohkeasti ja kertomaan minulle mitä mieltä olet!

Cellbesin treenitoppi
Kuva: Cellbes
Ulla Popken on saksalainen yritys, joka tekee suurinta osaa liikuntavaatteitaan kokoon 60 saakka, joitakin malleja kokoon 62/64 saakka, ja ihan muutamaa mallia aina kokoon 66/68 saakka. Tutustuin itse Ulla Popkenin vaatteisiin aikoinaan Saksan matkalla. Vaatteet ovat melko hintavia, mutta useimmiten myös laatu on hyvä. Iso plussa siitä, että täällä myydään myös erilaisista teknisistä materiaaleista valmistettuja vaatteita, Ulla Popkenilta löytyy sekä vaatteita sisäliikuntaan että ulkoiluun.

Merkin vaatteet on melko reilusti mitoitettu, ja omasta mielestäni UP:n koko 58/60 on reippaasti isompi kuin Elloksen ja Cellbesin vastaavat. Jos epävarmuus koosta vaivaa, kannattaa usein valita pienempi. Viimeksi sorruin ostamaan juoksutrikoina myydyt pöksyt, joiden kuvauksen ja nettisivun kuvien mukaan piti olla ihonmyötäiset, mutta livenä housut paljastuivat lökäpöksyiksi. Sen sijaan samalla kerralla tilaamani ulkoilutakki oli sopivan kokoinen.

Suomessa Ulla Popkenia myy ainakin Lorella, jolla on nettikauppa sekä myymälät Helsingissä ja muutamassa muussa kaupungissa. Kivijalkakaupoissa on usein parempi valikoima kuin Lorellan nettikaupassa, ainakin Helsingin liikkeessä. Ulla Popkenin nettikauppa toimittaa myös Suomeen, sivusto palvelee englanniksi ja saksaksi. Postikulut ovat huimat 16,95 euroa, mutta joskus sivustolta voi bongata hyviä tarjouksia.

Suosittelen: Ulkoiluvaatteet


Liikuntavaatteita kokoon 54

Kokoon 54 asti tarjonnan pitäisi olla hieman monipuolisempaa, mutta koska en itse kyseiseen kokoon mahdu, on asiantuntemukseni puutteellinen. Kaksi ystävieni kehumaa merkkiä tosin löytyy: Röhnisch Plus sekä Raiskin plussamallisto.

Röhnich tekee urheiluvaatteita sisäliikuntaan. Tällä vaatevalmistajalla on erillinen plus-mallisto (Röhnisch Plus), jossa suurin koko nykyään taitaa olla 52/54, vaikka muistelen itse aikoinani ostaneeni heiltä liikuntavaatetta myös koossa 56. Oma kokemukseni on siis monen vuoden takaa, mutta ainakin silloin olin erittäin tyytyväinen vaatteiden laatuun ja kestävyyteen, hinnasta sen sijaan miinusta, sekä siitä, että Röhnisch Plus -vaatteita on melko vaikea löytää.

Monessa netistä löytyvässä kommentissa Röschnich Plus-vaatteita sanotaan niukasti mitoitetuiksi ja kehotetaan valitsemaan normaalia isompi koko. En itse muista että olisin reagoinut tähän aikoinaan, mutta oma kokemukseni on tosiaan vuosien takaa. Röschnish Plussaa myyvät ainakin monet urheilukaupat (omani taisin ostaa aikoinaan Stadiumista tai Intersportista) sekä Ellos ja Timarco.

Myös Raiskilla on oma isojen kokojen mallistonsa, tai siis "erikoismitoitettujen kokojen mallisto", josta löytyy ulkoilupukuja kokoon D54 saakka. Laadusta en osaa sanoa mitään, kun en tosiaan kyseiseen kokoon mahdu, mutta kivan näköisiä ovat. Myynnissä monessa paikassa, esim. HobbyHall ja Lorella, näyttääpä osasta Prismojakin löytyvän Raiskin erikoismitoitettuja kokoja.

Tiedätkö lisää merkkejä tai kauppoja, joilla on liikuntavaatteita vähintään kokoon 54? Vinkkaa ihmeessä! Onko sinulla kokemuksia yllä mainituista merkeistä?

9 kommenttia:

 1. Hei! Kommenttina vanhaan kirjoitukseen (löysin blogin vasta nyt), että Davidin plus -mallistossa on kokoja 54 saakka. Röhnich ja David ovatkin suosikkimerkkejäni. Olen ollut tosi tyytyväinen sekä vaatteiden mitoitukseen että vaatteiden hinta-laatu -suhteeseen.

  - Obe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos vinkistä! Mistä noita Davidin vaatteita saa ostaa? Yritin googlailla, mutta vastaan tuli vain normaalikokoja. Toiveissa on nyt että mahtuisin kokoon 54 ensi syksynä... :)

   Poista
 2. Davidin plus -mallistoa olen löytänyt Primasta (sekä myymälästä että verkkokaupasta), Hobby Hallin verkkokaupasta, NetAnttilasta ja TopSportin myymälöistä. Ja Budget sportista myös. Jotkut paidoista ainakin parissa edellisessä mallistossa ovat niin väljiä malliltaan, että menevät myös koon 54 yli.

  - Obe

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Obe! Itse asiassa taidankin katsoa seuraavalla kauppareissulla olisiko meidän Prismassa jotain tarjolla. Jalassa tänään koon 54 farkut... :D

   Poista
 3. Heippa! H&M:ltä löytyy plussa puolelta nykyän myös liikuntavaatteita, jihuu! Eivätkä ole hinnalla pilattuja, passaa siis myös kaltaiselleni opiskelijalle :) On salille ja joogaan soveltuvaa vaatetta. Yläosat ovat mielestäni laadukkaampia kuin pöksyt.... tosin ehkä housujen nopeampaan kulumiseen vaikuttaa enemmän yhteen hinkkaavat reiteni mutta enivei :D Kokoja löytyy 3XL asti. Itse olen kokoa 54 ja 180cm pitkä, ja käytän 2XL Mielestäni mitoitus on ok, yläosat vois kyllä olla ehkä hitusen pidempiä omaan makuuni. Matskut on tosi joustavia (varsinkin alaosissa), joten ihan satavarmana löydät henkkamaukalta sopivia sullekin. :)

  Ihanaa kevättä sulle ja kiitos tästä blogista. Tästä saa voimaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos tästäkin vinkistä! Kahdessa lähimmässä H&M:ssä ei ole ollenkaan plussakokoja, niin minulta on jäänyt tuo H&M:n valikoima tutkimatta. Pitää ehkä tehdä Helsingin reissu, niin pääsee kokeilemaan.

   Poista
  2. En ole kyllä bongannut plussa puolen urheiluvaatteita yhdestäkään myymälästä, nettikaupan puolelta olen tilannut kotiin :)

   Poista
  3. Harmi :( Pitää ehkä tilata ja kokeilla, inhoan vaan postitusrumbaa jos ei olekaan sopivaa.

   Poista